ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που επιθυμεί να φτιάξει ο Έλληνας προπονητής; Τι θα κάνει με τους "παπούδες" και πώς σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα;

Ο Τάκης Λεμονής έγινε και επίσημα χθες ο 5ος προπονητής του φετινού Ολυμπιακού και όπως ξεκάθαρα σημείωσε, τόσο στους παίκτες όσο και στους εκπροσώπους του Τύπου, στις δηλώσεις που παραχώρηση μετά την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα, ο "Νο.1" στόχος του αυτή τη στιγμή είναι να φτιάξει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των παικτών.

Ο 57χρονος προπονητής θεωρείται "μετρ" στο να ...φτιάχνει και να πωρώνει του παίκτες όποτε βρίσκεται στο Λιμάνι, καθώς γνωρίζει όσο λίγοι την ψυχοσύνθεση αυτού του συλλόγου, τον οποίο υπηρετεί τόσο σαν παίκτης όσο και σαν προπονητής εδώ και 40 και πλέον χρόνια!

Ο Λεμονής έδειξε λοιπόν, από την πρώτη στιγμή αποφασισμένος να δώσει ακόμα και την ψυχή του για να "αναστηθεί" η αγαπημένη του ομάδα και θα δώσει σίγουρα τον καλύτερό του εαυτό νιώθοντας τεράστια ευγνωμοσύνη που τον εμπιστεύτηκε τώρα ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να τραβήξει το ...κάρο από τη λάσπη.

Έτσι, από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε τις λεκτικές "ντόπες" προς τους παίκτες, ενώ είναι σαφές πως πρωταρχικός του σκοπός είναι να ερεθίσει τον εγωισμό τους, αλλά και να απογειώσει την αυτοπεποίθησή τους. Ηδη τους τονίζει ότι είναι οι καλύτεροι στην Ελλάδα και ότι μπορούν να κάνουν μόνο νίκες μέχρι το τέλος τη σεζόν, ενώ περιμένει με ιδιαίτερη ανυπομονησία την επιστροφή των διεθνών για να ξετυλίξει όλο το ...ρεπερτόριο των κομπλιμέντων του και να "φτιάξει" ψυχολογικά τις ερυθρόλευκες πριμαντόνες.

Είναι σίγουρα κάτι που ξέρει να το κάνει με μαεστρία, γι' αυτό και επί των ημερών του στον πάγκο ο Ολυμπιακός συνήθιζε να παίρνει πολύ μεγάλες σε αξία και με ευρύ σκορ νίκες στα ντέρμπι!

Από εκεί και πέρα, ο Λεμονής φαίνεται έτοιμος να δουλέψει και πάνω στη φυσική κατάσταση των παικτών και θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις αντοχές του καθενός, αλλά και στον επιμερισμό των δυνάμεων. Ήδη έβαλε σε ξεχωριστό γκρουπ εκγύμνασης του "παππούδες", Τσόρι και Καμπιάσο, καθώς δεν γίνεται να κάνουν στις προπονήσεις ό,τι και οι 20χρονοι. Ο Λεμονής θέλει τους Αργεντινούς να είναι φρέσκοι στα ματς και ξεκίνησε να δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ κάτι παρόμοιο θα γίνει και με κάποιους από τους διεθνείς όταν επιστρέψουν.

Το τρίτο αλλά και τελευταίο σε βαρύτητα μέλημα του" Sir Takis" φαίνεται πως θα είναι ο τρόπος που θα παίζει η ομάδα μέσα στο γήπεδο (διάταξη και τακτική).

Στον τομέα αυτόν, ο Λεμονής φαίνεται πως δεν θέλει να κάνει τη δεδομένη χρονική στιγμή πολλές παρεμβάσεις ούτε και αλλαγές, όμως ακούγεται ήδη στον Ρέντη πως το 4-4-2 θα χρησιμοποιείται στα ματς αρκετά περισσότερο από τον Ολυμπιακό απ' ό,τι μέχρι σήμερα. Ένα σύστημα, βεβαίως, που χρησιμοποιήθηκε αρκετά από τον Πάουλο Μπέντο, αλλά χωρίς τα επιθυμητά αποτελέσματα...

Πηγή: sportdog.gr
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top