ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
antras perpataei se dromoΤο περπάτημα είναι από τις πιο απλές μεθόδους άσκησης του σώματός, που μπορεί ο καθένας μας να κάνει σε καθημερινή βάση, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια ή κούραση. Τα οφέλη, είναι πραγματικά μοναδικά και τα πιο σημαντικά αναφέρονται παρακάτω για να τα γνωρίσεις καλύτερα.

Η άσκηση δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα και τη φυσική κατάστασή σου, αλλά και στην υγεία την ψυχική και όχι μόνο. Αν περπατάς 30-40 λεπτά καθημερινά, ο οργανισμός σου θα σε αποζημιώσει με ευεξία και νεανική εμφάνιση.

Ποια είναι τα οφέλη που σου προσφέρει το περπάτημα!


1) Βελτιώνει την ψυχική σου υγεία

zeygari perpataei
Όταν περπατάς, απελευθερώνονται κάποιες χημικές ουσίες του οργανισμού, που σε βοηθάνε να έχεις καλή διάθεση και λιγότερη επιθετικότητα και άγχος. Λίγο περπάτημα την ημέρα θα σου χαρίσει ευεργετικές στιγμές και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα οφέλη θα είναι ένα δώρο στον οργανισμό σου.

2) Βοηθάει στην απώλεια βάρους

zigaria varos
Το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αδυνατίσεις και να μην επαναπαύεσαι μόνο στη σωστή διατροφή σου. 30-40 λεπτά την ήμερα είναι αρκετά για να δεις τις πρώτες αλλαγές στο σώμα σου μετά από 2 εβδομάδες. Ειδικά το γρήγορο περπάτημα μπορεί να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο στην απώλεια βάρους. Δες εδώ 5 Τροφές που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά!

3) Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κάποιων παθήσεων

podia antra pou perpatai
Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι περπατούν έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης κάποιων ειδών καρκίνου όπως του πνεύμονα, του παχέος εντέρου και του στήθους. Ακόμα μπορεί να μειώσει και τον κίνδυνο εμφάνισης άσθματος.

4) Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

antras perpataei se dromo
Όπως μας ενημερώνει η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρία, το περπάτημα μπορεί και μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά ωφέλιμο σε άτομα που πάσχουν ή έχουν επιρρέπεια στον διαβήτη.

5) Ελαττώνει την επιθυμία για γλυκά και λιπαρά φαγητά.

faghta pitsa burger lipara
Όταν περπατάς, τα χημικά συστατικά που απελευθώνονται σε κάνουν να έχεις μειωμένη επιθυμία για γλυκά και λιπαρά φαγητά. Αυτό μπορεί να σε ωφελήσει μακροχρόνια, αφού εκτός από ιδανικό βάρος, θα πετύχεις και άριστη διατροφή για τον οργανισμό σου.

6) Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής

kardia perpatima
Η άσκηση και ειδικότερα το περπάτημα, μπορεί και μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση ενώ παράλληλα βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Είναι επίσης γνωστό, ότι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς σου, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

7) Μπορεί να σε βοηθήσει με την απώλεια μνήμης

antras me mauro panteloni
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του εγκεφαλικού όπως επίσης και στην άνοια. Ειδικότερα σε ηλικίες άνω των 60, το περπάτημα είναι κάτι που πρέπει να ενταχθεί στην καθημερινότητα όλων για καλή υγεία και πρόληψη.

8) Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

nearos antras perpataei
Όταν περπατάς αισθάνεσαι ευεξία και δύναμη. Ειδικά το γοργό περπάτημα είναι ιδανικό για εσένα που θέλεις να αυξήσεις τα επίπεδα ενέργειας σου και να διατηρείσαι δραστήριος καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ακόμα μπορεί να προστατεύσει τα κόκαλά σου, αφού η τριβή βοηθάει την ενίσχυσή τους.

9) Μεγαλύτερη ευεξία και νεότητα

agori akouei mousiki kai kanei bolta
Όταν περπατάς, αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου, επιτυγχνάνοντας έτσι μεγαλύτερη διάρκεια όσον αφορά τη νεανική και φρέσκια σου εμφάνιση.

10) Ξεμπλοκάρει το μυαλό

perpatima gia kalo pneyma
Επιπρόσθετα με την άσκηση και ειδικά με το περπάτημα, μπορείς να οξύνεις σε μεγάλο βαθμό το πνεύμα σου και να ξεμπλοκάρεις από διάφορες σκέψεις που μπορεί να έχεις.
Το περπάτημα είναι μια άριστη άσκηση για το σώμα και το μυαλό σου, που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από πολλές άσχημες συνήθειες και θα σου δώσει πραγματικά πολλά οφέλη για τον οργανισμό σου.
 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top