ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
post-feature-image
Μάντσεστερ Σϊτι και Μονακό μάς προσέφεραν ένα από τα κορυφαία ματς στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, με τους Άγγλους να βρίσκονται πίσω στο σκορ με
2-3 και τελικά να επικρατούν με 5-3! Φανταστικά γκολ από Φαλκάο και Αγκουέρο.

Το κορυφαίο ματς του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στο Μάντσεστερ μεταξύ Σίτι και Μονακό, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη με 5-3 και μαζί ένα πολύ καλό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά ενόψει του επαναληπτικού.

Το ματς ήταν ανοιχτό από τα πρώτα λεπτά με ταχύτατο ρυθμό και πολλές ευκαιρίες εκτέρωθεν. Η πρώτη πολύ μεγάλη στιγμή ήταν στο 18' για τη Μονακό, με τον Γκλικ να αιφνιδιάζεται και να αστοχεί με κεφαλιά σχεδόν σε κενή εστία. Η απάντηση της Σίτι ήρθε στο 23',  με τον Ντε Μπρόινε να κάνει παράλληλη σέντρα και τον Αγκουέρο να μη βρίσκει την μπάλα από τη μικρή περιοχή, όμως τρία λεπτά αργότερα οι Άγγλοι σκόραραν. Ο Σανέ έκανε φανταστική ενέργεια περνώντας τρεις αντιπάλους, έπαιξε το "1-2" με τον Νταβίντ Σίλβα και γύρισε στον Στέρλινγκ, ο οποίος σκόραρε με κοντινή προβολή. Οι Μονεγάσκοι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν άμεσα. Από την εξαιρετική σέντρα του Φαμπίνιο από τα δεξιά στο 32' ο Φαλκάο πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης τα έκανε... θάλασσα στο 34'  εις βάρος της Σίτι. Ο Αγκουέρο μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε να περάσει τον Σούμπασιτς και ο Κροάτης γκολκίπερ τον ανέτρεψε. Αντί όμως ο ρέφερι να καταλογίσει πέναλτι και να αποβάλλει τον Σούμπασιτς, έδωσε κίτρινη στον αγκουέρο για θέατρο! Σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, στο 40' ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία. Στο 40' ο Εμπαπέ έφυγε απέναντι από τον Καμπαγιέρο και με δεξί πλασέ "έγραψε" το 2-1 για τη Μονακό!

Στο δεύτερο μέρος, ο φρενήρης ρυθμός διατηρήθηκε μέχρι τέλους. Η Μονακό είχε την ευκαιρία να πετύχει τρίτο εξαιτίας μιας ακόμα αμφιλεγόμενης απόφασης του διαιτητή, ο οποίος έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Οταμέντι στον Φαλκάο στο 50'. Ο Κολομβιανός ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά νικήθηκε από τον Καμπαγιέρο. Αντί, λοιπόν, να γίνει το 3-1, έγινε το 2-2 αφού σοτ 58' ο Αγκουέρο έκανε χλιαρό πλασέ, με τον Σούμπασιτς να χάνει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και να δέχεται ένα αστείο γκολ.

Αυτό που χρωστούσε, όμως, ο Φαλκάο το πέτυχε στο 61'. Μετά από βαθιά μπαλιά, νίκησε τον Στόουνς σε μονομαχία με το σώμα, μπήκε στην περιοχή και με απίθανη λόμπα "κρέμασε" τον Καμπαγιέρο!

Η Σίτι έδειχνε τελειωμένη, αλλά βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να πετύχει μια απίστευτη ανατροπή. Στο 71' ο Αγκουέρο έκανε εκπληκτικό τελείωμα με δεξί μονοκόμματο σουτ ισοφαρίζοντας σε 3-3. Η Μονακό την... πάτησε ξανά από κόρνερ στο 77' με τον στόουνς να βρίσκεται ολομόναχος στο δεύτερο δοκάρι και να "γράφει" το 4-3 με κοντινή προβολή! Το τελικό 5-3 διαμόρφωσε ο Σανέ στο 82' με πλασέ σε κενή εστία έπειτα από  τρομερή εναλλαγή της μπάλας από τους συμπαίτκες του και ασίστ του Αγκουέρο.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα):Καμπαγέρο, Φερναντίνιο (62' Ζαμπαλέτα), Στόουνς, Οταμέντι, Σανιά, Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Σανέ, Στέρλινγκ (89' Νάβας, Αγουέρο (87' Φερνάντο)

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ):Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ράτζι, Μεντί, Φαμπίνιο, Μπακαγιόκο (88' Ντιράρ), Μπερνάντο Σίλβα (85' Μουτίνιο), Εμπαπέ (79' Ζερμέν), Λεμάρ, Φαλκάο
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top