ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

post-feature-image

Τρελές ατάκες στον Ολυμπιακό ενόψει της ευρωπαϊκής πρόκλησης για πρόκριση στους "8" του Γιουρόπα Λιγκ! Τι ειπώθηκε και για ...ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό;

Λίγες στιγμές μετά τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού στην Τουρκία, οι άνθρωποι του συλλόγου εκτός από πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπά τους, σχημάτιζαν και εικόνες από το μέλλον στο μυαλό τους.

Στο Λιμάνι έχουν κάθε λόγο να ονειρεύονται ότι μια σεζόν που ξεκίνησε τόσο εφιαλτικά, μπορεί να φέρει μια ιστορική επιτυχία στο σύλλογο και αυτή έχει να κάνει με μια ευρωπαϊκή διάκριση και ένα ταξίδι για ...όσο πιο μακριά γίνεται στο Γιουρόπα Λιγκ!

Άπαντες στο αεροδρόμιο της Αγκυρας και στο αεροπλάνο της πτήσης προς Αθήνα ήταν λογικό να είναι χαμογελαστοί και ευδιάθετοι παρά την κούραση και παρά το γεγονός ότι μόλις την Κυριακή περιμένει νέο ντέρμπι με την ομάδα με τον 2ο του βαθμολογικού πίνακα στη Σούπερ Λίγκα. Τον Πανιώνιο...

Ασχέτως αν οι παίκτες έδειχναν να τα έχουν χαμένα και να μην έχουν καθόλου το μυαλό τους στο κυριακάτικο ματς, το δεδομένο είναι ότι στο Λιμάνι βλέπουν σα μια χρυσή ευκαιρία για διάκριση τη φετινή σεζόν και γι' αυτό η γενικότερη τάση που υπήρχε μέσα στην ομάδα ήταν ότι στο σύλλογο πρέπει να ρίξουν όλο το βάρος των προσπαθειών τους και της συγκέντρωσής τους από εδώ και πέρα στα δύο ματς που θα ακολουθήσουν στις 9 και 16 Μαρτίου για τη φάση των "16" του Γιουρόπα Λιγκ, απέναντι στην Μπεσίκτας.

Σε αυτή την περίπτωση, κάποιοι έλεγαν ότι ίσως χρειαστεί να θυσιαστεί για φέτος το Κύπελλο, ώστε να εξοικονομηθούν δυνάμεις για τα ευρωπαϊκά ματς, με δεδομένο μάλιστα ότι τον Ολυμπιακό τον περιμένουν και δύο πολύ δυνατά εκτός έδρας ματς για το πρωτάθλημα, με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό.

"Ας μείνουμε σε μια διοργάνωση χωρίς πίεση, δε χάθηκε και τίποτα αν δεν συνεχίσουμε στο Κύπελλο. Πάμε να καθαρίσουμε το πρωτάθλημα στα τρία ματς με Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και να ρίξουμε όλο το βάρος στην Ευρώπη. Είναι μεγάλη ευκαιρία να πάμε όσο πιο μακριά δεν έχουμε πάει τα τελευταία χρόνια, ίσως και ποτέ στην ιστορία μας!", ήταν η επικρατέστερη τάση στις τάξεις των Ερυθρολεύκων, πριν γίνει η κλήρωση και μετά την είδηση ότι ομάδες "φόβητρα", όπως η Τότεναμ, η Σαχτάρ, η Φενέρ, η Ζενίτ, αλλά γιατί όχι και η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, έμειναν εκτός συνέχειας της διοργάνωσης.

"Στο Κύπελλο δεν θα μας πει κανείς ...μπράβο, ακόμα και αν το κατακτήσουμε. Στην Ευρώπη όμως, κάθε βήμα προς τα μπρος αποτελεί παράσημο για το σύλλογο", ήταν μια ακόμα επικρατούσα άποψη.

Όλα αυτά ενόψει του επαναληπτικού προημιτελικού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, στις 2 Μαρτίου, μόλις μια εβδομάδα πριν από την πρώτη ευρωπαϊκή σύγκρουση για τους "16" του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και τρεις μέρες πριν τη σκληρή μάχη στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ.

Πάντως, σε άλλα πηγαδάκια συζητιόταν πως και το Κύπελλο ασφαλώς και παραμένει μέσα στους μεγάλους στόχους του Ολυμπιακού, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αν έρθει η πρόκριση μέσα στο Περιστέρι (όπως και στην Αγκυρα, ο Ολυμπιακός θα πάει εκεί για δύο αποτελέσματα), στα ημιτελικά θα βρεθούν και οι τέσσερις "μεγάλοι" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για πρεστίζ και κίνητρο...

Ετσι, δημιουργήθηκε και η τάση που έλεγε ότι αν η ομάδα νικήσει τον Πανιώνιο και πάρει δύο "Χ" σε Περιστέρι και Τούμπα, τότε "καθαρίζει" οριστικά με την υπόθεση-τίτλος στο πρωτάθλημα και κάνει σε αυτή τη διοργάνωση συντήρηση δυνάμεων, ώστε να ρίξει όλο το βάρος στη συνέχεια στο Κύπελλο και την Ευρώπη!
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top