ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η φύση είναι γεμάτη χρώματα, σχήματα και ομορφιά. Μερικές φορές, με τη βοήθεια του φυσικού χρωματισμού, ένα τοπίο μπορεί να μετατραπεί σε παραμυθένιο μέρος.

Έχουμε δει το διαφορετικό χρώμα των λουλουδιών και των φύλλων αλλά τα βακτήρια, μπορούν επίσης να συμβάλουν στη δημιουργία μοναδικών αποχρώσεων.

Παρακάτω θα δείτε 20 εικόνες που δείχνουν το μεγαλείο και την ομορφιά της φύσης με τα ζωντανά χρώματα.
#1 Ζανγκιε Ντανξια, Κίνα
Αυτά τα υπέροχα βουνά με τα χρώματα του ουράνιου τόξου βρίσκονται στην επαρχεία Γκανσού. Χάρις στον κόκκινο ψαμμίτη και τα ορυκτά κοιτάσματα, αυτό το μέρος αποτελεί ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.
#2 Γεωθερμικοί Πίδακες, Νεβάδα, ΗΠΑ
Ο σχηματισμός τους είναι αποτέλεσμα μιας λάθος γεώτρησης τη δεκαετία του 1960. Η πηγή, δεν καλύφθηκε επαρκώς και αυτό έκανε τα μεταλλικά στοιχεία να αυξηθούν και να συμβάλουν στο σχηματισμό της δομής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε τα θερμόφιλα άλγη που συνέβαλλαν στην ομορφιά του.
#3 Μεγάλη Πρισματική Πηγή, Εθνικό Πάρκο Γέλοου Στόουν, Γουαϊόμινγκ
Μπορεί να μοιάζει σαν το ιαματικό νερό να έχει δεχθεί επεξεργασία χρωμάτων, αλλά η επιστήμη έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό. Στην θερμή πηγή, υπάρχουν όμορφα χρώματα λόγω των διαφορετικών οργανισμών και κυρίως, των κυανοβακτηρίων.
#4 Πεδιάδες Λεβάντας, Προβηγκία, Γαλλία
Αν χρειαστείτε ποτέ καθαρό αέρα, αυτή η πεδιάδα θα σας δώσει ένα γλυκό άρωμα λεβάντας και υπέροχη θέα.
#5 Χρωματιστά Μεταλλεία, Κολοράντο, ΗΠΑ
Αυτό το πάρκο προσφέρει μαγευτικούς γεωλογικούς σχηματισμούς που δημιουργήθηκαν από τη διάβρωση. Στην επιφάνεια εμφανίστηκε το ορυκτό ίασπις και σεληνιώδης πηλός.
#6 Ροζ Παραλία, Ιταλία
Τα κοράλλια και τα θραύσματα κοχυλιών έχουν δώσει σε αυτή την υπέροχη ιταλική παραλία, το ροζ χρώμα της άμμου. Μοιάζει με μαλακό ζαχαρωτό αλλά δεν είναι καθόλου αφράτο.
#7 Ποταμός Κάνιο Κρίσταλς, Κολομβία
Μπορεί να μοιάζει ψεύτικο, αλλά πραγματικά υπάρχει. Αυτή η όμορφη τοποθεσία της Κολομβίας, έχει επί το πλείστον κόκκινο χρώμα που οφείλεται στο φυτό μακαρενια. Χάρις στους μαύρους βράχους, το μπλε νερό, την κίτρινη άμμο και τα πράσινα φύκια, αυτό το ποτάμι συνθέτει ένα υδάτινο ουράνιο τόξο.
#8 Έρημος Ντανακίλ, Αιθιοπία
Αυτό το σκληρό περιβάλλον είναι γνωστό για το φωτεινό πράσινο και κίτρινο χρώμα που έχει. Αυτή η ιδιαιτερότητα, οφείλεται στα κοιτάσματα αλατιού και θείου.
#9 Πεδιάδες Τουλίπας, Ολλανδία
Αυτή η πεδιάδα τουλίπας θυμίζει πολύχρωμες πλαστελίνες. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτείτε, είναι από τον Μάρτιο ως τον Μάιο. Είναι απίστευτα όμορφη και πραγματικά μαγευτική αν την παρατηρήσετε από ψηλά.
#10 Επτά Χρωματιστές Γαίες, Μαυρίκιος
Αυτό το πολύχρωμο τοπίο βρίσκεται στην πεδιάδα Σαμαρέλ του Μαυρικίου. Θεωρείται πως τα διαφορετικά χρώματα που παρατηρούνται στο σχηματισμό, προκαλούνται από λιωμένα ηφαιστειακά πετρώματα που κρύωσαν διαφορετικά.
#11 Κήποι Καγουάτσι Φούτσι, Ιαπωνία
Αυτό το τούνελ με φυτά βιστερία να κρέμονται από πάνω, θα σας κάνει να νιώσετε πως περπατάτε σε ένα ονειρεμένο χρωματιστό τοπίο παραμυθιού.
#12 Κόκκινη Παραλία, Κίνα
Το είδος του φυτού Σουέντα συμβάλει στην εμφάνιση του φωτεινού κόκκινου χρώματος. Ξεκινά ως ανοιχτό κόκκινο τον Απρίλιο και όταν τα άνθη ωριμάσουν, αποκτούν ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.
#13 Λιμνοθάλασσα Κολοράντα, Βολιβία
Σε αυτή τη λίμνη με το κόκκινο χρώμα, συρρέουν τα φλαμίνγκο. Το χρώμα προέρχεται από τα κόκκινα άλγη που βρίσκονται στο νερό.
#14 Λίμνη Χίλιερ, Αυστραλία
Τα όμορφα ροζ νερά, έρχονται σε αντίθεση με τα πράσινα δάση. Ακόμη κι αν πάρετε λίγο από το νερό, το χρώμα θα παραμείνει ροζ μιας και είναι αποτέλεσμα του οργανισμού Ντουναλιένα Σαλίνα.
#15 Καταρράκτες Χαβασού, Αριζόνα, ΗΠΑ
Δεν έχουν απλά μπλε χρώμα. Τα νερά είναι χρωματισμένα με βαθύ τιρκουάζ λόγω των υψηλών επιπέδων μαγνησίου και ανθρακικού ασβεστίου.
#16 Λίμνη Νάτρον, Τανζανία
Οι λίμνες πουξεράθηκαν, δίνουν αυτή την ραγισμένη κόκκινη εμφάνιση. Όταν το νερό εξατμιστεί, τα επίπεδα άλατος αυξάνουν τους μικροοργανισμούς που εκπέμπουν κόκκινο χρώμα όταν αρχίσουν να αναπτύσσονται.
#17 Βόρειο Σέλας
Φυσικά, το Βόρειο Σέλας ξεχωρίζει όταν πρόκειται για την ομορφιά της φύσης. Στην επάνω εικόνα είναι το Βόρειο Σέλας στην Ισλανδία και κάτω είναι το φαινόμενο στη Δανία.
#18 Σπηλιά Ριντ Φλουτ
Αυτή η φυσική σπηλιά ασβεστόλιθων, είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στην περιοχή Γκουανγκσί της Κίνας. Η όμορφη εμφάνιση του ουράνιου τόξου οφείλεται σε τεχνητό φωτισμό.
#19 Γέφυρα Μπέρινγκ, Εθνικό Πάρκο Προστασίας, Αλάσκα
Αυτό το ερημικό εθνικό πάρκο στις ΗΠΑ, αναδεικνύει την αξιοσημείωτη ομορφιά του κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου.
#20 Σπήλαιο Πυγολαμπίδας, Νέα Ζηλανδία
Αυτό το μοναδικό σπήλαιο στο Γουαϊτόμο της Νέας Ζηλανδίας, κατοικείται από πυγολαμπίδες που εκπέμπουν απαλά φώτα. Μοιάζει σαν να περπατά κανείς σε μαγικό δάσος.
Η φύση είναι γεμάτη εκπλήξεις που μας αφήνουν άφωνους. Θα θέλατε να επισκεφτείτε αυτά τα εντυπωσιακά μέρη;
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top