ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Σάλο στον πολιτικό κόσμο έχει προκαλέσει η πρόσκληση του Σταύρου Ψυχάρη στον Βασίλη Μουλόπουλο για να «συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ».

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης όταν και δημοσιεύθηκε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα tovima.gr, η οποία καλούσε τον βουλευτή της συγκυβέρνησης και πρώην διευθυντή σύνταξης του ΒΗΜΑτος να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του ΔΟΛ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε.:
«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.
Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».
Υπενθυμίζεται πως η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την είδηση πως ο Βασίλης Μουλόπουλος επισκέφτηκε τον ΔΟΛ, μία εξέλιξη που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο.
Τότε, στις 3 Ιανουαρίου, ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε απαντήσει με μια επιστολή γραμμένη σε ειρωνικό ύφος που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Αυγής, στα ερωτήματα που είχε θέσει η Νέα Δημοκρατία, αναφέρει το Koolenews.gr.
Κατά τη δική του εκδοχή, πήγε στα γραφεία του ΔΟΛ και συγκεκριμένα στην εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» προκειμένου να ευχηθεί «καλή χρονιά» σε «παλαιούς συναδέλφους και πάντα φίλους, διευθυντές, δημοσιογράφους και κλητήρες».
Η επιστολή όπως αναρτήθηκε έχει ως εξής:
Επιστολή Β. Μουλόπουλου προς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Β. Κικίλια, με κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκη
Προς τον κ. Κικίλια, εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ.
Κοινοποίηση προς τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη
κ. ενωμοτάρχα,
ευπειθώς αναφέρω ότι χτες επισκέφτηκα την εφημερίδα το “Βήμα”, εις την οποία δούλεψα για 35 συναπτά έτη, για να ευχηθώ “Καλή Χρονιά” στους παλιούς μου συναδέλφους και πάντα φίλους, διευθυντές, δημοσιογράφους και κλητήρες.
Σας ζητώ ταπεινά συγγνώμην διότι παρέλειψα να ζητήσω την άδειά σας γι αυτή μου την ενέργεια. Δεν θα επαναληφθεί.
Από σήμερα θα αναφέρω και θα ζητώ την άδεια από τις υπηρεσίες σας για όλες μου τις μετακινήσεις εντός και εκτός Αττικής.
Με τιμή
Βασίλης Μουλόπουλος».
Τελικά όπως απέδειξαν τα γεγονότα από το βράδυ της Τρίτης, η συγκεκριμένη επίσκεψη είχε σίγουρα και έναν επαγγελματικό χαρακτήρα…
Σάλος στον πολιτικό κόσμο
Όσον αφορά τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου, αυτές ήταν σφοδρές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για χειραγώγηση της ελευθερίας του Τύπου.
Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της ΝΔ η οποία κάνει λόγο για «ορισμό της διαπλοκής» με αφορμή την ανάληψη της τύχης του ΔΟΛ από τον Βασίλη Μουλόπουλο.
Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει το Βασίλη Μουλόπουλο «τοποτηρητή» του ΣΥΡΙΖΑ στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και σημειώνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Η ανακοίνωση του Νέας Δημοκρατίας
«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.
Η στάση της προς τους εκδότες:
Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους.
Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους.
Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.
Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».
Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφερόμενος στις εξελίξεις στον ΔΟΛ. Με ανάρτησή του στο Facebook θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα χυδαίου εκβιασμού τα όσα γίνονται στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Η ανάρτηση του κ. Βενιζέλου
«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς.
Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.
Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».
Θεοδωράκης: Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ
«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο», σχολίασε μέσω Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
«Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. τώρα και στα ΜΜΕ», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Πάγωσαν» οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ
Η αιφνίδια ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, προκάλεσε «παγωμάρα» στους εργαζόμενους. Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε εργαστεί επί μια 20ετία στο συγκρότημα και στο παρελθόν είχε συγκρουστεί με εργαζόμενους.
Την περασμένη εβδομάδα εξάλλου, είχαν καρατομηθεί με συνοπτικές διαδικασίες οι διευθυντικές ομάδες του Βήματος και των Νέων προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top