ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
manavis1
Το Mega έπρεπε να κλείσει. Όχι γιατί ήταν κακό και σκοτεινό και δούλευε για την διαπλοκή και διάφορα άλλα τέτοια χαζά που ακούγονται αυτές τις μέρες, αλλά γιατί ήταν μια ζημιογόνα επιχείρηση την οποία οι
μέτοχοι της είχαν καταχρεώσει στις τράπεζες και αρνούνταν να ‘’ξελασπώσουν’’ και στον καπιταλισμό όταν η επιχείρηση σου είναι ζημιογόνα κλείνει. Όπως έκλεισε η Ηλεκτρονική Αθηνών και χιλιάδες άλλες μικρές επιχειρήσεις.
Ο ρόλος του Mega ήταν γνωστός.  Ανάλαφρο πρωινό, μεγάλες παραγωγές άθλιων τηλεοπτικών σειρών, κάτι τούρκικα, και ειδήσεις. Βαρύγδουπες σοβαρές ειδήσεις με μεγάλα ονόματα όπως αυτό της Τρέμη και του Πρετεντέρη. Αυτές οι ειδήσεις λοιπόν εκφέρανε μια άποψη που έκαναν τους περισσότερους αριστερούς να βγάζουν σπυριά από χιλιόμετρα. Αλλά μέχρι εκεί. Γιατί κατά τα άλλα (και μην υπάρχει αμφιβολία για αυτό) η άποψη που δινόταν ήταν τόσο δημοφιλής που το κανάλι βάραγε εικοσάρια στα νούμερα τηλεθέασης κάθε μέρα και το κεντρικό δελτίο δεν εξαιρούνταν από αυτό. Όπως ακριβώς η σιχαμένη πράξη του Λοβέρδου να εκθέσει κάποιες οροθετικές βρήκε πάτημα στην κοινωνία και του μάζεψε ψηφαλάκια, έτσι ακριβώς κάθε φορά που ακουγόταν η λέξη λαθρομετανάστης δια στόματος Πρετεντέρη ο μέσος Έλληνας έβρισκε έναν εκφραστή της δικής του προσωπικής άποψης και την στήριζε. Αυτά βέβαια μέχρι την κρίση. Μετά έγινε χειρότερο. Μετά εννοείται ότι μπήκε στο παιχνίδι και η Χρυσή Αυγή κι επειδή το κανάλι ακολουθεί την κοινωνία (ας μην ξεχνάμε την περιβόητη συνέντευξη του ποταμίσιου Θεοδωράκη με τον Μιχαλολιάκο) το γλείψιμο στην ΧΑ έπεφτε σύννεφο. Η προπαγάνδα άλλωστε δεν πιάνει εκεί που δεν έχει πάτημα να πιάσει και το 62% ΟΧΙ που βγήκε στο δημοψήφισμα το απέδειξε τρανά. Αλλά οι αριστεροί για μια ακόμη φορά αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και λαϊκίζουν και χαίρονται γιατί και καλά χτυπήθηκε η διαπλοκή. Πόσο γελασμένοι είναι…
Ενώ λοιπόν κάτι καθυστερημένα με μνησικακία πεντάχρονου χαίρονται που κλείνει το κανάλι (γιατί αυτοί οι υπάλληλοι το αξίζουν ενώ οι αγρότες που τρώγανε επιδοτήσεις για να αγοράζουν μερσεντές και να εκμεταλλεύονται Πακιστανούς όχι) και τα μέσα δικτύωσης γεμίζουν με άρθρα και απόψεις μιας δικαίωσης, ο Μπόμπολας με το άρθρο 106 του πολυνομοσχεδίου την βγάζει λάδι για το στήσιμο καρτελ που έκανε με τα φιλαράκια του.
Είναι τόσο αισχρά ύποπτο που κανείς θα πίστευε ότι ο Μπόμπολας έκανε χάρη στον Τσίπρα να κλείσει το Mega για να έχουν με κάτι να ασχολούνται οι αριστερούληδες ψηφοφόροι ενώ εκείνος θα γλιτώσει τον Κορυδαλλό πληρώνοντας μόνο κάτι πρόστιμα. Αν έγινε αυτό, μπράβο το πετύχανε. Η διαπλοκή λοιπόν συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, με παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, με φωτογραφικές διατάξεις, με κρυφά κανονίσματα κάτω από το τραπέζι. Το Mega τελικά θα πουληθεί και θα ξανανοίξει, μπορεί με άλλη ονομασία και θα γυρίσει και η Τρέμη και ο Πρετεντέρης για να συνεχίσουν το έργο τους ανενόχλητοι. Αυτοί που την έχουν γαμήσει βέβαια είναι οι τεχνικοί και οι άνθρωποι πίσω από τις κάμερες αλλά οκ ποιος χέστηκε για αυτούς. Εγώ όχι, αλλά είπαμε , εγώ είμαι σκατόψυχο ον.
Ένα τελευταίο εδώ. Αν χαίρεται κάποιος επειδή κλείνει μια επιχείρηση και κάνει διαχωρισμό του συνόλου της εργατικής τάξης τότε δεν θα έπρεπε να απορεί γιατί ο μέσος Γερμανός πιστεύει ότι οι Έλληνες με την φοροδιαφυγή του, με τα κόκκινα δάνεια του, με τα λαδώματα του, με την ανοχή του και την στήριξη του τόσα χρόνια σε προβληματικούς πολιτικούς, αξίζει αυτό που του συμβαίνει και στηρίζει την τιμωρία του συνόλου των Ελλήνων. Το ‘’όπως έστρωσες έτσι θα κοιμηθείς’’ δεν αναιρεί κανέναν.
Ο Μανάβης
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top