ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Μπορεί να σε... καραφλιάσει το γυμναστήριο; Ιδού η αλήθεια!
Η άρση βαρών και τα πρωτεϊνικά ροφήματα μπορεί να επισπεύσουν τη διαδικασία απώλειας μαλλιών στους άνδρες λέει νέα μελέτη...
Πάτε σχεδόν καθημερινά γυμναστήριο για να "χτίσετε" το σώμα σας; Καταναλώνετε ροφήματα πρωτεΐνης για περισσότερη ενέργεια; Προσοχή! Βρετανοί ειδικοί λένε ότι είστε υποψήφιος για φαλάκρα.
Σύμφωνα με τη Daily Mail, h απώλεια των μαλλιών είναι άμεσα συνδεδεμένη για πολλούς με τον ανδρισμό και την κυριαρχία του φύλου και το να συμβεί, είναι ένα από τα χειρότερα σενάρια που μπορεί να ζήσει ένας άνδρας. Όπως φαίνεται, όμως, ο συνδυασμός άρσης βαρών στο γυμναστήριο και κατανάλωσης πρωτεϊνικών ροφημάτων αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και της διυδροτεστοστερόνης, επιταχύνοντας τη διαδικασία απώλειας τριχών, σε άνδρες που, έτσι κι αλλιώς, είχαν τάση να τους συμβεί.
"Η τεστοστερόνη παράγει μια χημική ουσία, γνωστή ως DHT (διυδροτεστοστερόνη), που συμβάλλει στην πρόκληση φαλάκρας, όταν οι θύλακες των τριχών εκτίθενται πάρα πολύ σε αυτή. Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι άνδρες δεν γνωρίζουν, μέχρι να διαπιστώσουν ότι έχουν αρχίσει να χάνουν τα μαλλιά τους αισθητά. Βέβαι αυτό μπορεί να μη συμβεί, αν οι άνδρες κάνουν κάποιο άλλο είδος άσκησης και δεν πίνουν ροφήματα πρωτεΐνης, τα οποία, να σημειώσω εδώ, ότι από μόνα τους δεν προκαλούν τέτοια προβλήματα. Ο συνδυασμός τους με την άρση βαρών μπορεί να οδηγήσει σε φαλάκρα, σε όσους υπάρχει η τάση να συμβεί αυτό" εξήγησε ο Dr Thomy Kouremada-Ziogacontinued, που ειδικεύεται στη μεταμόσχευση μαλλιών.
Τα καλά νέα είναι ότι, για όποιον θέλει να επανακτήσει την κόμη του, οι μεταμοσχεύσεις τριχών έχουν γίνει, πια, ρουτίνα κι έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα, αρκεί κάποιος να απευθυνθεί σε κέντρα που κάνουν σοβαρή δουλειά κι έχουν ειδικούς με μακρόχρονη εμπειρία.
loading...
 
Top