ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Ήδη και από την αρχή της συνεδρίασης τα warrants κινούνται προς μηδενισμό με κραχ 90%, ενώ οι μετοχές των τραπεζών έχουν “κλειδώσει στο -30%.

Οι εκτιμήσεις των περισσότερων αναλυτών δυστυχώς για σήμερα προεξοφλούν ένα μίνι-κραχ λόγω της ανησυχίας που έχει επικρατήσει στους επενδυτές και της αβεβαιότητας για το μέλλον.

Παράλληλα οι ίδιοι εκτιμητές υπογραμμίζουν ότι σε ό,τι αφορά στο ΧΑ θα πρέπει να υπολογίζεται και η ανησυχία για τη σταθερότητα της κυβέρνησης αλλά και για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Χ.Α. ανέφερε ότι μετά την υπογραφή από τον Υπουργό Οικονομικών της σχετικής απόφασης, η Διοικούσα επιτροπή του Χρηματιστηρίου Αθηνών και τα Διοικητικά Συμβούλια της Εταιρίας Εκκαθάρισης (ΕΤΕΚ) και του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων (ΕΛΚΑΤ) έλαβαν αποφάσεις για την επαναλειτουργία, σήμερα, της Οργανωμένης Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Πολυμερή Μηχανισμού Διαπραγμάτευσης (ΠΜΔ) Εναλλακτική Αγορά (ΕΝΑ) και εισηγήθηκαν προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την επανέναρξη της λειτουργίας εκκαθάρισης και διακανονισμού για τους τίτλους που τελούν υπό διαπραγμάτευση στην ελληνική αγορά και στο ΠΜΔ.


Η χρηματιστηριακή κοινότητα επικεντρώνεται στην καταγραφή του μεγέθους των αναμενόμενων πιέσεων που θα ασκηθούν κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της αγοράς, προκειμένου να καταστεί ρεαλιστική η εξαγωγή συμπερασμάτων για τις επόμενες εξίσου κρίσιμες συνεδριάσεις.

Πηγή: newsit.gr
loading...
 
Top