ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Έντονες κριτικές από οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προς τον Λιονέλ Μέσι για την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γκαμπόν.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα ταξίδεψε στην αφρικανική χώρα πριν από μερικές εβδομάδες για να βάλει τον θεμέλιο λίγο στο στάδιο της χώρας που θα φιλοξενήσει το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2017. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Αλί Μπόνγκο, τον υποδέχθηκε υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως κατάφερε να πείσει τον Μέσι να επισκεφθεί τη Γκαμπόν λόγω της φιλικής σχέσης που έχουν τα τελευταία χρόνια. 

Με ανακοίνωσή του, το Human Rights Foundation καταδικάζει την ενέργεια του Αρηεντινού ποδοσφαιριστή, καθώς με τον τρόπο αυτό νομιμοποιεί τον σκληρό και απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης του Μπόνγκο, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία το 2009 διαδεχόμενος τον πατέρα του. 

«Ο Λιονέλ Μέσι ζημιώνει και την αξιοπιστία του δικού του φιλανθρωπικού ιδρύματος, παρέχοντας υπηρεσίες στην οικογένεια Μπόνγκο, λειτουργώντας σαν εργαλείο δημοσίων σχέσεων αυτής της βίαιης και διεφθαρμένης δικτατορίας. Είναι δυνατόν ο Μέσι όταν υποστηρίζει τα δικαιώματα των παιδιών και είναι πρεσβευτής της UNICEF,να λειτουργεί προπαγανδιστικά για ένα τέτοιο καθεστώς, που αρνείται να εξετάσει παιδικά εγκλήματα, ανάμεσα στα οποία τη θρησκευτική θυσία αυτών;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της οργάνωσης, Τορ Χάλβορσεν.

Πηγή: sdna.gr
loading...
 
Top