ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Η Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να πληρώσει τις δόσεις του ΔΝΤ τον Ιούνιο!...


Αυτό διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή το βράδυ.

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, ζήτησε από τον κ. Λιου να εξεταστεί το ενδεχόμενο οι τρεις δόσεις που πρέπει η Ελλάδα να αποπληρώσει τον Ιούνιο στο ΔΝΤ (η πρώτη είναι 300 εκατ. ευρώ στις 5 Ιουνίου) να ενοποιηθούν σε μία, η οποία να αποπληρωθεί στα μέσα Ιουνίου ή προς το τέλος του μήνα.

Επίσης, ζήτησε από τον κ. Λιου να παρέμβει στην Κριστίν Λαγκάρντ για να αλλάξει η σκληρή θέση των στελεχών του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις. 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Μιχάλης Ιγνατίου, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην παρέμβασή του στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ δεν ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικό προς τη χώρα μας, όμως ζήτησε και από την Κριστίν Λαγκάρντ και από τον Πόουλ Τόμσεν να τελειώνουν τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. Πηγές από το Ταμείο, μάλιστα, σχολίαζαν πως «Ευρωπαίοι και Έλληνες σέρνουν τα πόδια τους κι αυτό είναι πολύ επικίνδυνο και εκνευριστικό σε βαθμό ενόχλησης».

Οσο για τη συνομιλία Τσίπρα - Λιου, η επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών αναφέρει:

«Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζέικομπ Τζ. Λιου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο υπουργός Λιου επισήμανε ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και παραμένει στο πλευρό όλων των εμπλεκομένων πλευρών».

Και συνέχιζε: «Ο υπουργός Λιου χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο συνέστησε προσοχή στο ότι η αποτυχία να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία θα έθετε άμεσα σε δοκιμασίες την Ελλάδα και (θα προκαλούσε) αβεβαιότητα στην Ευρώπη και ευρύτερα στην παγκόσμια οικονομία».

http://www.plektani.gr 
loading...
 
Top