Επιστήμονες στις ΗΠΑ
εντόπισαν και κατάφεραν να απομονώσουν ένα γονίδιο το οποίο ευθύνεται
για την εμφάνιση δυσάρεστων επιπτώσεων της μέθης μετά από κατανάλωση
κρασιού. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόι χρησιμοποίησαν το ένζυμο
νουκλεάση ως ένα είδος «γενετικού μαχαιριού» με το οποίο παρενέβησαν
στο γενετικό υλικό των μυκήτων του κρασιού ώστε αυτοί να σταματήσουν να
παράγουν τα τοξικά υποπροϊόντα που προκαλούν το hangover μετά την
κατανάλωση κρασιού.
Οι
ερευνητές υποστηρίζουν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να επιτρέψει την
παραγωγή κρασιού που δεν θα προκαλεί συμπτώματα μέθης. Ετσι οι
καταναλωτές θα απολαμβάνουν τη γεύση του κρασιού και τις ευεργετικές για
τον οργανισμό ιδιότητες του χωρίς να φοβούνται για τις πιθανές
επιπτώσεις. Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Applied and
Enviromental Microbiology». ΠΗΓΗ