ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Επιμέλεια: Άκης Αδαμόπουλος.

Μετά από ένα καυτό ντους, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την δροσιά της πετσέτας που σε τυλίγει!

Κάθε πότε όμως πρέπει να αλλάζουμε τις πετσέτες του μπάνιου μας; Οι θεωρίες και οι εκδοχές για την συχνότητα είναι πολλές....


Αυτή που έχει επικρατήσει, είναι να αλλάζουμε τις πετσέτες μία φορά την εβδομάδα. Δεν είναι κακό χρονικά, αρκεί να την κρατάτε κρεμασμένη και σε μέρος να στεγνώσει. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όμως, η πετσέτα πρέπει να αλλάζει μετά από τρεις χρήσεις! 3 μετρημένες όμως!


"Οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε μετά το μπάνιο ή το ντους, μπορεί να μείνουν για να στεγνώσουν και να ξαναχρησιμοποιηθούν ως 3 φορές", αναφέρει η Kelly A. Reynolds, διδάκτωρ περιβαλλοντικής υγείας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα! "Τα βακτήρια και η μούχλα θα ξεκινήσουν να σχηματίζονται, όμως το να στεγνώσει κατάλληλα θα μειώσουν την συγκεκριμένη διαδικασία", συμπληρώνει! Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό εάν σκεφθείτε τα άπλυτά σας, όμως θυμηθείτε πως δεν χρειάζεται να κάνετε ντους καθημερινά!

Μετά από κάθε χρήση, οι πετσέτες εκτός την υγρασία που απορροφά από το δέρμα, μαζεύει και νεκρά κύτταρα από το σώμα. Μετά από λίγες χρήσεις είναι αναμενόμενο να παρατηρήσετε κάποια μυρωδιά. Αυτό είναι το δέρμα σας και τα δισεκατομμύρια βακτήρια που βρίσκονται πλέον στην πετσέτα!


Αντίστοιχα η Reynolds συμβουλεύει για καθημερινή αλλαγή πετσετών για το πρόσωπο, τα πόδια, τα χέρια ακόμη και για την κουζίνα, καθώς οι συγκεντρώσεις μικροβίων είναι πολλαπλάσιες: "Τα επιζήμια βακτήρια έλκονται από τις πετσέτες της κουζίνας και καταλήγουν να μένουν άπλυτα λόγω συχνής χρήσης. Το γεγονός αυτό τα κάνει επικίνδυνα, καθώς ενδέχεται να μεταφερθούν στο φαγητό σας".

buzzfeed
loading...
 
Top