ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

«Υπέροχη συνταγή για όσους αγαπούν τις πιπεριές και την γλυκοπικάντικη γεύση τους αλλά και αρκετά εναλλακτική και ενδιαφέρουσα για όσους έχουν βαρεθεί τα κλασικά κανελόνια με τον κιμά»


ΥΛΙΚΑ
- 3 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
- 5 μεγάλες ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες, ψιλοκομμένες)
- 1 πακέτο κανελόνια
- 2 στήθη κοτόπουλου (αρκετά ψιλοκομμένα)
- Ελάχιστο ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
- Φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανό, θυμάρι κλπ.)
- Μπόλικο τριμμένο τυρί στους αρεσκείας στους
- 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη στα 4)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κοφτό κουταλάκι Ζάχαρη (για τη σάλτσα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Σε μεγάλο τηγάνι με φαρδύ πάτο, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε στους πιπεριές με το κοτόπουλο και στους μισές ντομάτες, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Δεν αφήνουμε να παραβράσουν οι πιπεριές. Θέλουμε να είναι λίγο σκληρές γιατί θα ψηθούν αρκετά στον φούρνο. Όταν δέσουν ελαφρά τα υλικά μεταξύ στους, τα αποσύρουμε από το μάτι και αφήνουμε το μίγμα λίγο να κρυώσει.

2. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε στους υπόλοιπες ντομάτες με τα μυρωδικά, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο, τη ζαχαρίτσα και αφήνουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία.

3. Με το μείγμα του κοτόπουλου γεμίζουμε τα κανελόνια με προσοχή να μην σπάσουν και τα τοποθετούμε σε ταψί, κολλητά το ένα με το άλλο, ομοιόμορφα. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα κανελόνια (τα τρυπάμε στην άκρη με ένα πιρούνι να σιγουρευτούμε). Έπειτα, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ρίχνουμε παντού τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Αφήνουμε το φαγητό άλλα 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει ωραία κρούστα. Σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά, για να έχουν κρυώσει ελαφρώς και να μην διαλυθούν.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 9-10

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ" ΜΕ 1€
loading...
 
Top