ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το όνομά του είναι πασίγνωστο στην επιχειρηματική πιάτσα καθώς εκτός από την ομωνυμη εταιρεία συνδέθηκε και με ένα από τα ιστορικότερα brands της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας...

Η χθεσινή σύλληψη του επιχειρηματία Νίκου Κολιού ιδιοκτήτη των γαλακτοβιομηχανιών ΑΓΝΟ και ΚΟΛΙΟΣ, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ (ξεπερνούν τα 3 εκατ ευρώ), δεν ήταν η πρώτη.
Τον Απρίλιο του 2013 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη για το ίδιο λόγο καθώς οι οφειλές του προς το ΙΚΑ ήταν ύψους 1,98 εκατ. ευρώ.
Τον περασμένο Ιούλιο, εναντίον του επιχειρηματία, είχαν προσφύγει τέσσερις κτηνοτρόφοι για ανείσπρακτη οφειλή, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Επρόκειτο για τέσσερις παραγωγούς που εγκαλούσαν τον Νίκο Κολιό, υποστηρίζοντας ότι η έλλειψη ρευστότητας, την οποία επικαλείτο η ΑΓΝΟ προκειμένου να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ήταν εικονική.
Ανάλογες μηνύσεις κατά του επιχειρηματία έχουν καταθέσει και οι εργαζόμενοι της βορειοελλαδίτικης εταιρείας, διεκδικώντας δεδουλευμένα.
Σήμερα, τα χρέη της Αγνό ανέρχονται σε 52 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 19 εκατ. σε τράπεζες, 14 εκατ. ευρώ στην μητρική «Κολιός» και τα υπόλοιπα σε γαλακτοπαραγωγούς, εργαζόμενους κ.ά., ενώ η αίτηση υπαγωγής της στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα απορρίφθηκε.
Η ΑΓΝΟ Βιομηχανία Γάλακτος Α.Ε. ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1950 στη Θεσσαλονίκη ως η πρώτη βιομηχανία παστερίωσης και εμφιάλωσης γάλακτος στη Βόρεια Ελλάδα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η ΑΓΝΟ αποτελούσε πρωτοπόρο εταιρεία του χώρου, διαθέτοντας ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο με μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.
Να σημειωθεί ότι το αίτημα υπαγωγής της ΑΓΝΟ στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, έχει απορριφθεί και σε δεύτερο βαθμό, ενώ από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης. Το έργοστάσιο της ΑΓΝΟ στην Θεσσαλονίκη έβαλε λουκέτο από τον Μάρτιο του 2013.
Η ΑΓΝΟ, που συμπλήρωσε 10 χρόνια από την ιδιωτικοποίηση της, είχε μερίδιο στην αγορά μικρότερο από 2%, και αποκτήθηκε από την Κολιός μετά από διαγωνισμό της Αγροτικής Τράπεζας.


 Πηγή: fpress.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top