ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Συρία: Εικόνες φρίκης από βομβαρδισμό αμάχων σε αγορά

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων
δύο γυναίκες και τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε αεροπορική επιδρομή των συριακών δυνάμεων στην αγορά ενός χωριού, στην επαρχία του Χαλεπιού.
"Ο αριθμός των θυμάτων της σημερινής επιδρομής εναντίον μιας αγοράς στο χωριό Αταρέμπ ανέρχεται στους 25, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά" ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σημειώνοντας ότι οι νεκροί μπορεί να αυξηθούν καθώς υπάρχουν πολλοί τραυματίες που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σε φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters διακρίνονται πτώματα ανάμεσα σε χαλάσματα και σκηνές πανικού. Mια γυναίκα ουρλιάζει δίπλα στο άψυχο κορμί ενός συγγενή της. Σε μία άλλη, ένας άνδρας ουρλιάζει και κλαίει, δείχνοντας έναν απανθρακωμένο άνθρωπο λίγο πιο πέρα. Αυτό είναι ο πόλεμος.








Μεγάλο μέρος της επαρχίας του Χαλεπιού ελέγχεται από τους αντάρτες από το 2012.
Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχουν εντείνει από τις 15 Δεκεμβρίου τις επιχειρήσεις τους εναντίον θέσεων των ανταρτών στην επαρχία αυτή και στην πόλη του Χαλεπιού, την πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας που έχει πλέον διαιρεθεί σε "φιλοκυβερνητικές" και "αντικυβερνητικές" συνοικίες.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους τελευταίους μήνες από τους βομβαρδισμούς έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους πολίτες, ενώ χιλιάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top