ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Μετά από μεγάλο διάστημα αναμονής, έρχονται 720 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Οδικές Συγκοινωνίες, Μετρό και Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας...

Τρεις διαγωνισμούς θα διενεργήσει το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μέσα στο 2014, έχοντας λάβει την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ειδικότερα, μετά τις ευρωεκλογές και μέχρι τέλη του έτους αναμένεται να προσληφθούν 450 στην ΟΣΥ (λεωφορεία, τρόλει), 200 άτομα στο Μετρό και 70 ακόμη άτομα στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

ΟΣΥ
Στις Οδικές Συγκοινωνίες εγκρίθηκαν οι προσλήψεις 330 οδηγών και 120 τεχνιτών. Πιο συγκεκριμένα αφορούν τις παρακάτω ειδικότητες: 64 τεχνίτες οχημάτων, 12 αμαξοποιοί, 12 ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων, 3 τεχνίτες ελαστικών, 4 τεχνίτες ψυκτικοί, 4 εφαρμοστές , 4 ηλεκτρολόγοι εγκαταστάσεων, 7 ηλεκτρονικοί και 10 τεχνίτες σταθμών.

Το τεράστιο κύμα συνταξιοδοτήσεων αλλά και απολύσεων που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια στις Οδικές Συγκοινωνίες, δημιούργησε μεγάλα κενά στις βάρδιες και πολύωρες καθυστερήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων. Προκειμένου να εξορθολογιστεί το πρόγραμμα δρομολογίων και να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό, η εταιρεία και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών υπέβαλαν το αίτημα πρόσληψης οδηγών και τεχνιτών. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις ΟΣΥ, οι οδηγοί των λεωφορείων υπολογίζονται σήμερα σε περίπου 3.500 έναντι 5.500 που ήταν το 2009.

Μετρό
Επίσης, στο Μετρό αναμένεται να προκηρυχθούν 200 θέσεις ηλεκτροδηγών, εκδοτών, ελεγκτών εισιτηρίων και τεχνικού προσωπικού, οι οποίες θα αφορούν κυρίως υποψηφίους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να δοθεί προτεραιότητα στους συμβασιούχους που είχαν απολυθεί το 2009.

ΥΠΑ
Τέλος, στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) αναμένεται να προσληφθούν 70 υπάλληλοι. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε ΑΕΙ, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και πιστοποιητικό υγείας Γ' κατηγορίας.
Ο τελευταίος διαγωνισμός για ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που είχε πραγματοποιηθεί το 2008 μέσω ΑΣΕΠ, περιελάμβανε ειδικές δοκιμασίες για τις λεκτικές δεξιότητες και την κατανόηση κειμένου, προφορική συνέντευξη που διαπιστώνεται η ορθοφωνία των υποψηφίων και γραπτές εξετάσεις μέσω των οποίων διαπιστώνονται οι ικανότητες και οι γνώσεις τους (σε επίπεδο μνήμης, προσοχής - συγκέντρωσης, αντίληψης και αίσθησης χώρου, χρόνου και προσανατολισμού).
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top