ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

300px Google Logo.svg  Hackers χρησιμοποιούν το Google Code για την διάδοση malware
Σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας Z-Scaler, ο ιστότοπος της google που απευθύνεται σε προγραμματιστές – The google Code – χρησιμοποιείται από hackers για την διάδοση malware.
O ερευνητής Chris Mannon της Z-Scaler, αποκάλυψε ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν την σελίδα ως μέσο για την πραγματοποίηση επιθέσεων.
“Οι προγραμματιστές malware στρέφονται πλέον σε εμπορικές ιστοσελίδες παροχής υπηρεσιών file-hosting για να πλασάρουν τα προϊόντα τους,” έγραψε o Mannon στο blog της εταιρείας. “Αν αυτές οι νόμιμες ιστοσελίδες δεν ελέγχουν το περιεχόμενο που φιλοξενούν, οι διαχειριστές του δικτύου ενδέχεται να αναγκαστούν να μπλοκάρουν εντελώς την λειτουργία τους.”
“Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια, και αυτή την φορά βλέπουμε το Google Code να βρίσκεται στο στόχαστρο.”
Ο ερευνητής κάλεσε, επίσης, τις επιχειρήσεις να προσαρμόσουν τα πρωτόκολλα ασφάλειας τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα απειλή.
“Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει ότι καμία υπηρεσία file-hosting δεν είναι άμεμπτη. Δεν πρέπει να υπάρχει τυφλή εμπιστοσύνη σε συγκεκριμένα domains ούτε από επιχειρήσεις, ούτε από ιδιώτες” πρόσθεσε ο Mannon. “Πρέπει να βρίσκεστε σε συνεχή επαγρύπνηση για κακόβουλα αρχεία που προέρχονται ακόμα και από φαινομενικά αξιόπιστες τοποθεσίες.”
Η Google δεν είναι ο μοναδικός γίγαντας του διαδικτύου, του οποίου η ιστοσελίδα δέχτηκε επίθεση από χάκερς. Την περασμένη εβδομάδα, η Apple αναγκάστηκε να διακόψει την πρόσβαση στο δικτυακό τόπο για τους προγραμματιστές, έπειτα από ανακάλυψη σημαντικής ευπάθειας από ερευνητή. Οι επιθέσεις αυτές δείχνουν ότι ακόμη και οι πλουσιότερες εταιρείες τεχνολογίας μπορεί να πέσουν θύματα hacking.
secnews.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top