Καταναλώνοντας
3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που
περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και
εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.
Σύμφωνα
με το ΑΜΠΕ, η μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή
του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της
Μελβούρνης, η οποία θα βραβευτεί αύριο στο πλαίσιο της 2ης Διεθνούς
Ιατρικής Ολυμπιάδας, έδειξε ότι η υδροξυτυροσόλη καταστρέφει τα
καρκινικά ερυθρολευχαιμικά κύτταρα Κ562 αλλά όχι τα μονοπυρηνικά κύτταρα
του περιφερικού αίματος.
Προκειμένου
να υπάρξουν οφέλη για την υγεία, ο κ. Καραγιάννης συνιστά κατανάλωση 50
ml ωμού παρθένου ελαιολάδου απ΄ όπου ο ανθρώπινος οργανισμός θα
προσλάβει πολυφαινόλες ή 3-4 ελιών την ημέρας ή συνδυασμό κατανάλωσης
ελαιολάδου και ελιών. “Είναι
γενικώς παραδεκτό ότι η πλούσια σε ελιές μεσογειακή διατροφή παρέχει
10-20 mg φαινολών. Αν υποθέσουμε ότι απορροφώνται επαρκώς τότε το
αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα θα είναι επαρκές” επισημαίνει στην εργασία του
ο Τομ Καραγιάννης. Παράλληλα τονίζει ότι η αντικαρκινική επίδραση της
υδροξυτυροσόλης in vitro και in vivo είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί λόγω
του μεγάλου αριθμού των αποδείξεων που υπάρχουν. Να
σημειωθεί ότι η υδροξυτυροσόλη εκτός από την ελιά υπάρχει και στο
κρητικό δίκταμο, στη λεβάντα, στη λουίζα, στα σταφύλια, στα χαρούπια και
στην αγριομυρτιά.
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.