Η Swarovski ανακοίνωσε τη συνεργασία της, με τον βραβευμένο με BAFTA– για το βραβείο ενδυματολογίας Julian Day υπεύθυνο για τη λάμψη του Rocketman, του νέου μιούζικαλ και ταινίας φαντασίας της Paramount Pictures, βασισμένη στη ζωή του Sir Elton John. Περισσότεροι από 1 εκατομ. Κρύσταλλοι Swarovski βρίσκονται στα φανταστικά σχέδια των ρούχων και φωτίζουν το εκκεντρικό και εξαντρίκ στυλ του Elton.

Σκηνοθετημένο από τον Dexter Fletcher, ο Rocketman, φωτίζει τα πρώτα χρόνια της ζωής του Elton John, που από μαθητής φαινόμενο μετατράπηκε σε μοναδικό pop-rock είδωλο της εποχής. Ο Taron Egerton ως Elton τραγουδάει τα πιο γνωστά τραγούδια του και φορά τα φαντασμαγορικά κοστούμια, σχεδιασμένα από τον Julian Day, σε μια φανταστική αφήγηση της κορύφωσης και πτώσης του σταρ. Ο Elton John είναι ο παραγωγός της MARV Films, Rocket Pictures και New Republic Pictures. Παραγωγοί, επίσης είναι οι Matthew Vaughn, David Furnish, Adam Bohling, και David Reid. Στην ταινία Rocketman πρωταγωνιστούν οι Bryce Dallas Howard, Jamie Bell and Richard Madden.

Ο Julian Day συνεργάστηκε με τη Swarovski Επίσημο Χορηγό κρυστάλλων του Rocketman, για το σχεδιασμό των κοστουμιών, που συμπεριλαμβάνει 64 διαφορετικά look που αποτυπώνουν τον χαρακτήρα του Elton. Ένα εκατομμύριο κρύσταλλοι στολίζουν τα κοστούμια και τα αξεσουάρ που παρουσιάζονται στην ταινία, απεικονίζοντας τη ζωή του ασυνήθιστου σόουμαν Elton John στο Rocketman.

4 κεντρικά κοστούμια με κρυστάλλους από τη γκαρνταρόμπα του Elton:
Το κοστούμι Dodgers– ένα εξολοκλήρου γεμάτο κρυστάλλους σύνολο – μια καταπληκτική απεικόνιση του εικονικού κοστουμιού όταν τραγούδησε στο θρυλικό Dodger Stadium στο Los Angeles το 1975. Το λαμπερό σχέδιο του κουστουμιού που βλέπουμε στην ταινία δημιουργήθηκε από τον Egerton και στολίστηκε με 140,000 Swarovski κρυστάλλους με σκοπό να ξεπεράσει σε λάμψη το αυθεντικό.

Το δραματικό κοστούμι ‘Devilσχεδιάστηκε για τη στιγμή που ο Elton νιώθει μόνος, χωρίς αγάπη , για τον λόγο αυτό ο Julian Day επιδιώκει μέσα από το σακάκι να τον περικυκλώσει με αγάπη, γι’ αυτό και το σακάκι έχει τη μορφή ενός κατακόκκινου συνόλου με φτερά στο σχήμα καρδιάς. Το κοστούμι με διακριτικά κρυστάλλινα σχήματα, το κόσμημα κεφαλής και τα γυαλιά ηλίου, λάμπουν χάρη στους 60.000 και πλέον κρυστάλλους Swarovski τοποθετημένους χειροποίητα.

Tο Yellow Brick Road’ κοστούμι επαναφέρει το πολύ αγαπημένο άλμπουμ του Elton, με λεπτομέρειες στο σχέδιο που αντιπροσωπεύουν τους χαρακτήρες του Μάγου του Οζ. Tο μπλε κοστούμι με τους κόκκινους κρυστάλλους και τις εικονικές ρουμπινί κρυστάλλινες παντόφλες που συμβολίζουν τη Dorothy, και το γούνινο παλτό, το ασημί πουκάμισο και το αχυρένιο καπέλο χαρακτηρίζει τους φίλους της, όπως το Λιοντάρι, τον Τενεκεδένιο και το Σκιάχτρο.

Tο εκκεντρικό κοστούμι Elizabethφοριέται κατά τη διάρκεια μιας έντονης ερμηνευτικά στιγμής για τον Elton. Το γεμάτο κρυστάλλους και πέρλες Swarovski Crystal Pearl που διακοσμεί το κουστούμι θεωρείται σήμα κατατεθέν για τον θεατράνθρωπο αλλά και τη φήμη του rockstar Elton. Το αξεσουάρ κεφαλιού που χαρακτηρίζει απόλυτα την κατάσταση του καλλιτέχνη, είναι εμπνευσμένο από την Hedy Lamarr’s στο έργο του 1941 Zeigfeld Girls.

Ο Julian Day, επίσης συνεργάστηκε στενά με την ομάδα σχεδιασμού της Swarovski για να δημιουργήσει πάνω από 750 παραλλαγές κρυστάλλων για να τονίσει τις εμφανίσεις του, συμπεριλαμβανομένων 91 εξατομικευμένων επιγραφών “Elton John”. Ο Julian Day σχεδίασε ένα κόκκινο κοστούμι με ένα επιπλέον ύφασμα εμπλουτισμένο με χρώμα που κάλυπτε την πλάτη του για την εμφάνιση του ‘Elton John’ το 1970 στο Troubadour στο Λος Άντζελες – μια καθοριστική στιγμή που μεταμόρφωσε τον Elton John σε αυτόν που γνωρίζουμε και αγαπάμε.
Ως τελική λεπτομέρεια, ο Julian Day διακόσμησε τα πολλά γυαλιά ηλίου – ένα εξάρτημα, σήμα κατατεθέν για τον Elton John – με κρύσταλλα Swarovski το ίδιο ισχύει και για τα υποδήματα, τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα που προσδίδουν έξτρα ροκ λάμψη. Η Swarovski έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ξανά με τον Julian Day για τα κοστούμια της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας Bohemian Rhapsody (2018).
Η Julian Day σχολίασε: « Έχω χρησιμοποιήσει κρυστάλλους Swarovski σε πολλές ταινίες και αποτελεί μεγάλο μέρος της ιδέας του showmanship. Αυτό που κάνουν είναι να ανυψώσουν και να προβάλουν μια στολή – τα σχέδια μου φτάνουν το 110% της σκέψης μου, οι κρύσταλλοι Swarovski τα αναδεικνύουν στο 150%. Όπου υπήρχε περιθώριο να

τοποθετηθούν κρύσταλλοι σε αυτή την ταινία, τοποθετήθηκαν- Swarovski και Rocketman έκαναν μια τέλεια συνεργασία».
Η Nadja Swarovski, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Swarovski, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαστήκαμε για άλλη μια φορά με τον Julian Day για τα εντυπωσιακά κοστούμια του Rocketman. Διακοσμημένο με πάνω από ένα εκατομμύριο λαμπερά κρύσταλλα Swarovski, τα εμπνευσμένα σχέδια του Julian από τα πιο διάσημα ρούχα του Elton αποτυπώνουν τέλεια τη μαγεία, την ενέργεια και τον αντίκτυπο μιας από τις πιο μουσικές προσωπικότητες του κόσμου».
Πηγή