ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Κάποιες φορές δεν πάει άλλο. Η εβδομάδα σου στη δουλειά ήταν χάλια, στα ΜΜΜ ήσουν
κολλημένος πάνω σε αγνώστους και τώρα αναρωτιέσαι ποιες αποφάσεις σου σε οδήγησαν σε αυτήν την άθλια ζωή. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Χρειάζεσαι να μείνεις μόνος για λίγο.

Ωστόσο, ακριβώς εκείνη τη στιγμή, κάποιος στον οποίο δεν θες να μιλήσεις θέλει να σου μιλήσει. Ή να σε καλέσει για ποτό. Σου στέλνει μηνύματα ή σου την πέφτει – ίσως όλα μαζί. Κλασικά.

Εντάξει, χρειάζεται λίγη ανθρώπινη επικοινωνία, έτσι δεν είναι; Όμως, χρειάζεσαι και να γυρίσεις στην παρηγοριά του σπιτιού σου, να δεις Netflix και να φας πατατάκια. Είμαι σίγουρος ότι όσοι είστε κοινωνικοί και διαβάζετε αυτό το άρθρο αναρωτιέστε ποιος είναι τόσο απογοητευμένος με την ανθρωπότητα, ώστε να χρειάζεται συμβουλές για σχέδια αποφυγής της. Αυτό το άρθρο δεν είναι για σας.

Βρες μια καλή δικαιολογία

Μην πεις ότι έχει πάθει σοβαρό ατύχημα κάποιος αγαπημένος σου ή ότι έχει καρκίνο. Αυτές οι μαλακίες δεν είναι πιστευτές και σίγουρα θα φορτώσουν αρνητικά το κάρμα σου – αν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Βαλ’ τους στο mute

Καθώς πρόσφατα ξεκίνησα να χρησιμοποιώ το mute στις συζητήσεις στο iMessage, μπορώ να σου πω ότι είναι ένα εργαλείο διαφυγής που όλοι θα έπρεπε να έχουν έτοιμο προς χρήση. Ένα εκνευριστικό άσχετο άτομο μπορεί να σου στέλνει όσα μηνύματα θέλει, αλλά δεν θα υπάρχουν αγχωτικές ενημερώσεις στην οθόνη σου. Όταν θα είσαι έτοιμος, μπορείς να δεις τις «συζητήσεις» σας (που θα είναι σαν να μιλάει μόνος του ο άλλος) και να αποφασίσεις αν πρέπει να τον μπλοκάρεις.

Κάνε πως μιλάς στο τηλέφωνο

Ένας συντάκτης του VICE που δεν θα κατονομαστεί, μίλησε για μια από τις τακτικές διαφυγής του: «Προσποιούμαι ότι μιλάω στο τηλέφωνο, μόνο και μόνο για να βγω από κάποιο μαγαζί χωρίς να μιλήσω σε κόσμο. Τόσο απλό. Δεν θέλω να ακούσω “τα λέμε” ούτε να χαιρετηθώ με κανέναν με hi-five. Βαρέθηκα. Είναι μεσημέρι και κολλάω το κινητό μου στο αυτί καθώς πηγαίνω προς την πόρτα και δεν γυρίζω».

Κοίτα το κινητό σου, προσποιήσου ότι έλαβες ένα σημαντικό μήνυμα και απομακρύνσου από τη φάση

Όπως το προηγούμενο, αλλά λίγο διαφορετικά. Μερικές φορές το να κοιτάξεις το κινητό σου έκπληκτος και να τρέξεις στο μπάνιο είναι πιο πιστευτό από ένα τηλεφώνημα εν έτει 2018.

Εξαφανίσου

Κλασικός τρόπος να αποφεύγεις κόσμο. Μόνο έχε υπόψη ότι κάποιοι αποκαλούν αυτήν τη συμπεριφορά «κακοποιητική» στις μέρες μας. Αλλά αν κάποιος σε κάνει να νιώθεις άβολα και δεν σέβεται τα όριά σου, και θεωρείς επιπλέον ότι θα φερθεί παράλογα ή βίαια αν του πεις πώς νιώθεις, μερικές φορές πρέπει να το κάνεις. Μη νιώθεις άσχημα. Δεν είναι κακό να προσέχεις τον εαυτό σου.

«Έχω τρελή δουλειά σε αυτήν τη φάση, σόρι»

Δεν είναι καν δικαιολογία, επειδή μάλλον είναι η αλήθεια αν είσαι εργαζόμενος.

Πες «όχι»

Το να λέμε «όχι» είναι μια υποτιμημένη μορφή φροντίδας του εαυτού μας. Δεν χρειάζεται να συμφωνείς σε κάθε κοινωνική εκδήλωση ή να βγαίνεις με καθέναν που σε φλερτάρει. Μερικές φορές, πρέπει να αρνηθείς. Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι είναι πολύ επίμονοι – ιδίως εκείνοι που θέλουν να κάνουν σεξ μαζί σου ή έστω να βγουν μαζί σου και δεν παίρνουν χαμπάρι. Αν κάποιος δεν δέχεται το όχι, είναι κακό σημάδι – μάλλον δεν θέλεις αυτό το άτομο στη ζωή σου. Διώξ’ το.

Κανόνισε για άλλη φορά

Ίσως απλώς δεν έχεις διάθεση σήμερα. Αλλά αν κανονίζεις συνέχεια για άλλη φορά, είναι σημάδι ότι δεν σε ενδιαφέρει και τόσο να δεις αυτό το άτομο. Καλύτερα να είσαι ειλικρινής και να του πεις ότι δεν θέλεις να το δεις, αν φτάσει σε σημείο να αλλάζεις διαρκώς τα ραντεβού σας.

Μπλόκαρέ τους σε όλα τα social media (και το κινητό τους) και κάνε σαν να μην τους ξέρεις, όταν τους συναντάς

Αυτή η επιλογή είναι για όταν το mute και η ύποπτη έλλειψη απαντήσεών σου δεν στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα. Αυτό που βιώνεις μπορεί να είναι παρενόχληση. Μια συμβουλή, παρεμπιπτόντως: αν κάποιος αγνοεί τα μηνύματά σου, μάλλον δεν θέλει να σου μιλήσει – είναι πιο πιθανό από το να έχει χαλάσει το κινητό του.

Άλλαξε τη ζωή σου, έτσι ώστε να μην έχεις επαφή με άτομα που δεν θέλεις

Φαίνεται ακραίο, αλλά αν κάποιος εισβάλει διαρκώς στον προσωπικό σου χώρο και χρόνο, ίσως είναι ώρα να εξετάσεις τις επιλογές σου. Πρέπει να αλλάξεις δουλειά; Κοινωνικό κύκλο; Να μετακομίσεις; Να «κόψεις» τα social media για λίγο;

Ίσως να πεις πώς νιώθεις στ’ αλήθεια

Καμιά φορά, η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη τακτική. Αλλά αν ένα άτομο δεν μπορεί να αποδεχτεί την απόρριψη (όπως εκείνο που δεν καταλαβαίνει ότι δεν κολλάτε ως φίλοι) επίλεξε ένα πιο δόλιο σχέδιο διαφυγής. Όταν κάποιος άνθρωπος δεν σέβεται την αλήθεια σου και πάντα βάζει σε προτεραιότητα τα δικά του συναισθήματα, δεν έχει θέση στη ζωή σου.

Πηγή: vice.com


Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top