ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Οι πληγές που άφησε η κακοκαιρία "Ωκεανίς" στην Κρήτη, παραμένουν ανοιχτές, κυρίως σε Χανιά και Ρέθυμνο. Με αποκλεισμένα χωριά και μεγάλες καταστροφές στην ενδοχώρα...


Χαρακτηριστική είναι η εικόνα γριούλας, να φεύγει με τα πόδια από το χωριό Σκορδαλού και το ετοιμόρροπο σπίτι της. Εθελοντές την βρήκαν να περιπλανιέται στα συντρίμμια και έσπευσαν να τη βοηθήσουν.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές της εθελοντικής εκστρατείας, στη διάρκεια της επικίνδυνης πεζοπορίας τους προς το αποκλεισμένο χωριό, έκπληκτοι βρέθηκαν μπροστά σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, την κυρία Ειρήνη, η οποία στηριζόμενη σε δύο πατερίτσες περιφερόταν στην περιοχή, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρει διέξοδο διαφυγής μέσα από λάσπες, πεσμένα βράχια, επικίνδυνες καθιζήσεις και χειμάρρους. 
Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την αντιμετώπιση των ζημιών σε υποδομές που προκάλεσε η τελευταία κακοκαιρία στα Χανιά καθώς και για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου όπου υπάρχουν προβλήματα.

Σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, συνοδευόμενος από τον ταξίαρχο Μιχαήλ Κλούβα, υπεύθυνο για την τοποθέτηση γεφυρών «bailey» και υπηρεσιακούς παράγοντες της Αντιπεριφέρειας επισκέφθηκαν την περιοχή του Αλικιανού προκειμένου να εξετάσουν τρόπους για την άμεση οδική σύνδεση χωριών της περιοχής ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη και σε περιοχές των δήμων Κισσάμου και Κανδάνου – Σελίνου.

Παράλληλα όπως ανακοινώθηκε, από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη υπογράφηκαν τρεις εργολαβικές συμβάσεις για αποκαταστάσεις και συντηρήσεις δρόμων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων, Κισσάμου, Κανδάνου – Σελίνου και Πλατανιά συνολικού προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Επίσης, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης 500.000 ευρώ και η ανάθεση με την διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση λόγω του επείγοντος, για την αντιμετώπιση επειγουσών εργασιών πρόσβασης στο επαρχιακό δίκτυο Χανίων.

Εντυπωσιακό drone από το φράγμα Αποσελέμη

Εντυπωσιακές εικόνες «προσφέρει» το φράγμα Αποσελέμη, με την υπερχείλισή του. Μετά από τρία χρόνια βροχής με το σταγονόμετρο, ο ταμιευτήρας δοκιμάζεται, με το φράγμα να έχει γεμίσει με πάνω από 25 εκ. κυβικά νερού.

Την ίδια ώρα, με την ελεγχόμενη υπερχείλιση καταλήγουν στη θάλασσα 50.000 κυβικά την ώρα. Οι τρεις ΔΕΥΑ, Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου, λαμβάνουν 30.000 κυβικά τη μέρα, τα οποία προέρχονται από την υπερχείλιση του φράγματος.

Πηγή: cretapost.gr, flashnews.gr, neakriti.gr, cretalive.gr


Πηγή: https://ift.tt/2GdCVbr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top