ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μια μητέρα δηλώνει πώς η οικογένειά της έχει μείνει χωρίς φαγητό και παγιδευμένη σε ένα ατέρμονο κύκλο από χρέη »χάρη σε ένα σύστημα αποτυχημένης υποστήριξης».


Η Lauren Harris αναφέρει πως έχουν αναγκαστεί να τρώνε από τράπεζες τροφίμων και μετά βίας καταφέρνουν να πληρώσουν κάποιους λογαριασμούς τους, από τότε που έλαβαν την πιστωτική κάρτα Universal.

«Νιώθω συνεχώς ότι θα βάλω τα κλάματα. Δεν ξέρουμε καν, πότε είναι η επόμενη φορά που θα φάμε».

Ο σύζυγος τις Lauren, Μάικλ, είναι εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης, όμως ο μισθός του, δεν αρκεί για να στηρίξει την οικογένειά του.

Με μια κόρη τεσσάρων μηνών να φροντίζει, καθώς και προβλήματα υγείας, η Λόρεν δεν μπορεί να δουλέψει προς το παρόν.


Η ίδια και ο Michael, μετακόμισαν στο σπίτι τους με τα δύο υπνοδωμάτια,  νοικιασμένο στο Deal πέρυσι, αφού ζούσαν με τους γονείς του Michael, μέχρι πριν γεννηθεί το παιδί τους Scarlett-May.

Η Lauren είπε: «Δεν υπήρχε ο απαραίτητος χώρος εκεί για το παιδί και το δωμάτιό μας δεν είχε θέρμανση, λόγω του ότι προέκυψε από ανακαίνιση σοφίτας.

Ζούσαμε με τη μαμά του συζύγου μου, τον μπαμπά και τα δύο αδέρφια του.»

Το ζευγάρι αναγκάστηκε να πάρει δάνειο για να βρουν ιδιωτική κατοικία, καθώς δεν είχαν καμία οικονομική βοήθεια.

Το μηνιαίο εισόδημά τους, το οποίο περιλαμβάνει το μισθό του Michael και το επιτρεπτό όριο πίστωσης από το σύστημα υποστήριξης, δεν πλησιάζει ούτε λίγο, στο να καλύψει το κόστος του σπιτιού.

«Η οικογένεια μας πρέπει κάθε φορά να επιλέξει μεταξύ βασικών αναγκών και δανεισμού χρημάτων, προκειμένου να αγοράσουμε τρόφιμα».

Η Lauren πρόσθεσε: «Ο σύζυγός μου εργάζεται και κάνει ό,τι μπορεί, αλλά και πάλι  πρέπει να παίρνουμε δάνεια για να τα βγάλουμε πέρα.

«Πηγαίνουμε σε τράπεζες τροφίμων αρκετά συχνά, τελευταία φορά ήταν τον Δεκέμβριο. Κάποιες φορές με τον σύζυγό μου, καταλήγαμε χωρίς φαγητό για μέρες.

«Η κόρη μου ζει χάρη σε συνταγογραφημένο γάλα, οπότε δεν έχει πεινάσει και δεν έχει στερηθεί φαγητό, αλλά εμείς έχουμε.

«Πρέπει να δανειζόμαστε από την οικογένεια, κάτι που απλώς σε κάνει να νιώθεις ένοχος. Δεν θα έπρεπε να μας το κάνουν αυτό».


«Το κόστος στέγασης και οι λογαριασμοί είναι πολύ ακριβά πλέον και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς οικονομική βοήθεια.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μετακομίσουμε και δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στις οικογένειές μας, οπότε έπρεπε να υπογράψουμε για άλλη μια φορά έξι μήνες μίσθωσης στο σπίτι».

«Δεν μπορούμε να ζήσουμε εδώ».

«Δεν έχουμε συνδρομή τηλεόρασης ή κάτι τέτοιο. Χρησιμοποιούμε το Διαδίκτυο από τα τηλέφωνά μας, επειδή δεν μπορούμε να πληρώσουμε για internet.

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο να μπορούμε να περιορίσουμε».

«Βεβαιωνόμαστε πως το μωρό μας είναι καλά, αλλά και οι δύο χάνουμε βάρος».

Η Lauren, υποφέρει από διάφορα θέματα ψυχικής υγείας, ενώ επίσης βρίσκεται σε ύφεση από τον καρκίνο.

Συχνά χάνει σημαντικά ιατρικά ραντεβού στο Λονδίνο, επειδή δεν έχει την πολυτέλεια να ταξιδέψει ως εκεί.

«Είχα έναν όγκο μικροβιακών κυττάρων, στη δεξιά μου ωοθήκη από όταν ήμουν 14. Είχε μέγεθος 20 Χ 40 εκατοστά και έπρεπε να αφαιρεθεί ολόκληρη η ωοθήκη».

«Είχα προβλήματα και με την αριστερή μου ωοθήκη φέτος και έχω αφαιρέσει μέρος της.

Μια εκπρόσωπος της DWP είπε: «Η Universal Credit είναι μια δύναμη για το καλό, παρέχοντας ασφάλεια στους ανθρώπους που δεν έχουν εργασία ή λαμβάνουν χαμηλούς μισθούς.

«Οι πληρωμές προσαρμόζονται αυτόματα με βάση τον μισθό. Η υποστήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, μπορεί επίσης να προσφέρει επιπλέον βοήθεια για τα έξοδα των σπιτιών.». Πηγή: true.gr


Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top