ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


autokinito aeroplanoΣχεδόν κάθε οικογένεια έχει από ένα αυτοκίνητο στην κατοχή της και μερικές έχουν δύο ή και περισσότερα. Είναι ένας εύκολος, γρήγορος και ξεκούραστος τρόπος για να
γίνονται οι μετακινήσεις μας. Οι ανέσεις που μας προσφέρουν είναι πολλές, καθώς έχουν κλιματισμό και μπορούμε να μένουν ζεστοί το χειμώνα και δροσεροί το καλοκαίρι.
Η τεχνολογία όμως εξελίσσεται πολύ γρήγορα και πλέον έχουμε πράγματα που δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πριν μερικά χρόνια. Αν το σκεφτείς καλά το αυτοκίνητο είναι ένα προϊόν για όλο τον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια περίπου. Επειδή όμως ο δρόμος δεν είναι αρκετός, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν και ιπτάμενα αυτοκίνητα.

Τα 2 ιπτάμενα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2020!

autokinito aeroplano
Τα ιπτάμενα αυτοκίνητα που ο κόσμος μπορεί ήδη να κάνει προπαραγγελία, είναι το AeroMobil 4.0 STOL και το AeroMobil 5.0 VTOL. To AeroMobil 4.0 STOL θα βγει πρώτο στην αγορά και θα είναι αυτοκίνητο αλλά και αεροπλάνο ταυτόχρονα. Έτσι θα μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο που θέλεις να κάνεις το ταξίδι σου.
Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν σε αυτούς που έχουν κάνει ήδη παραγγελία το 2020. Η εταιρία AeroMobil έχει δεσμευτεί ότι ο χρήστης θα μπορεί να κάνει μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμός. Δυστυχώς όμως δεν είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο, αφού οι θέσεις που έχει είναι μόνο δύο.
iptameno autokinito
Ο κινητήρας του περιέχει τεχνολογία τούρμπο και συστήματα που θα μπορεί να δώσουν περισσότερη ισχύ και υψόμετρο. Στο πίσω μέρος του αμαξιού θα βρεις το σύστημα πτήσης που είναι εγκατεστημένο. Οι τροχοί του είναι τόσο ελαφριοί που επιτρέπουν προσγείωση και απογείωση σε άσφαλτο, χωματόδρομο και γρασίδι.
Η μηχανή βρίσκεται επίσης στο πίσω μέρος. Το μήκος του είναι 5,9 μέτρα, το πλάτος του 2,2 μέτρα και το ύψος του 1,5 μέτρα. Όταν μπει στο flight mode οι διαστάσεις του αλλάζουν και γίνεται 5,8 μέτρα μήκος, 8,8 μέτρα πλάτος και 1,4 μέτρα ύψος. Εν ώρα πτήσεις μπορεί να φτάσει τα 360 χιλιόμετρα/ώρα, ενώ στον δρόμο μπορεί να φτάσει τα 160 χιλιόμετρα/ώρα.
esoteriko iptameno autokinito
Για να μπορέσει να απογειωθεί, το μέγιστο βάρος δε θα πρέπει να υπερβαίνει τα 960 κιλά. Το βάρος για τους επιβάτες είναι μέχρι 240 κιλά και για τα καύσιμα 901. Το εσωτερικό του είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας, ζώνες ασφαλείας και αερόσακους. Επίσης, διαθέτει ενσωματωμένα αλεξίπτωτα σε περίπτωση που πάει στραβά η πτήση.
Η καμπίνα του θυμίζει περισσότερο εσωτερικό αεροπλάνου παρά αυτοκινήτου. Οι ενσωματωμένες ψηφιακές ενδείξεις στην καμπίνα θα δείχνουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός ή ο κυβερνήτης για να μπορεί να το κατευθύνει με ακρίβεια και ασφάλεια. Τέλος, ο κινητήρας του είναι υβριδικός 2.01 τούρμπο, τετρακύλινδρος και έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες.
autokinito elikoptero
Ενώ το AeroMobil 4.0 STOL μοιάζει περισσότερο με αεροπλάνο, το AeroMobil 5.0 VTOL θα μοιάζει περισσότερο με ελικόπτερο. Δυστυχώς η εταιρία δεν έχει φανερώσει ακόμα τα χαρακτηριστικά του. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι θέλει να φτιάξει ένα τετραθέσιο όχημα και η πτήση θα γίνεται όπως και στο ελικόπτερο.

Πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top