Η Συνταγή είναι της κ. Σταυρουλα Αλεξανδρη – “Κρητικές -ελληνικές συνταγές !”.
ΥΛΙΚΑ
ΦΥΛΛΑ ΒΥΡΗΤΟΥ 2 ΠΑΚΕΤΑ (η καθε συσκευασια εχει 12 φυλλα.βαζετε 12 κατω, γεμιση και 12 πανω)
500 γρ .Καρυδια
>>>>>>.αμυγδαλα
1 φλυτζανι φυστικι κροκαν καραμελωμενο (δινει εκπληκτικη γευση)
1 βαζακι (500γρ.) φρεσκο λιωμενο βουτηρο χωριο.
κανελα – γαρυφαλλο
3 κουταλιεσ σουπας ζαχαρη κρυσταλικη
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ
3 ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΕΛΙ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ
1,5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΚΟΜΕΝΟ ΜΕΣΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεστενουμε σε ενα κατσαρολακι το βουτηρο .Βουτηρωνουμε το ταψι μας και βαζουμε τα 12 φυλλα (1 πακετο ) κατω και σε καθε φυλλο που στρωνουμε ραντιζουμε με το βουτηρο.Σε ενα μπολ εχουμε ριξει αλεσμενα τα καρυδια,αμυγδαλα και φυστικια ,την κανελα – γαρυφαλο (λιγοτερο γαρυφαλο περισοτερη κανελα),την ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.Στρωνουμε σε ολο το ταψι απο την γεμιση να καλυφθουν καλα τα φυλλα και σκεπαζουμε με το δευτερο πακετο (τα υπολοιπα 12) ραντιζοντας και παλι με βουτηρο.
Χαραζουμε με ενα κοφτερο μαχαιρι μεχρι κατω Οτι βουτηρο περισεψει οπως ειναι καυτο το ριχνουμε απο πανω απο τα φυλλα και ενδιαμεσα.Ψηνουμε για 2,5 -3 ωρες στους 150 -160 βαθμους.λιγο πριν συμπληρωθει ο χρονος κανουμε το σιροπι βραζοντας το μονο για 5′ και στο τελος ριχνουμε το μελι περνει μια βραση και σβηνουμε.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ στον μπακλαβα για να βγει τελειος ειναι οτι το σιροπι το ριχνουμε ΚΑΥΤΟ ΜΟΛΙς ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΚΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ για να γινουν πιο τραγανα τα φυλλα.
Θα εχετε υπομονη ομως διοτι ο μπακλαβας τρωγεται την επομενη μερα για να εχει τραβηξει πολυ καλ το σιροπι!!!
Ο πιο ΤΕΛΕΙΟΣ μπακλαβας φυσικα ειναι ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ που ειναι και ο αυθεντικος με φυστικι αιγινης και τα παρα πολλα φυλλα!!ενας καλος μπακλαβας εχει 150 φυλλα!!
ΥΛΙΚΑ
ΦΥΛΛΑ ΒΥΡΗΤΟΥ 2 ΠΑΚΕΤΑ (η καθε συσκευασια εχει 12 φυλλα.βαζετε 12 κατω, γεμιση και 12 πανω)
500 γρ .Καρυδια
>>>>>>.αμυγδαλα
1 φλυτζανι φυστικι κροκαν καραμελωμενο (δινει εκπληκτικη γευση)
1 βαζακι (500γρ.) φρεσκο λιωμενο βουτηρο χωριο.
κανελα – γαρυφαλλο
3 κουταλιεσ σουπας ζαχαρη κρυσταλικη
ΣΙΡΟΠΙ:
3 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ
3 ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΜΕΛΙ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ
1,5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΚΟΜΕΝΟ ΜΕΣΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ζεστενουμε σε ενα κατσαρολακι το βουτηρο .Βουτηρωνουμε το ταψι μας και βαζουμε τα 12 φυλλα (1 πακετο ) κατω και σε καθε φυλλο που στρωνουμε ραντιζουμε με το βουτηρο.Σε ενα μπολ εχουμε ριξει αλεσμενα τα καρυδια,αμυγδαλα και φυστικια ,την κανελα – γαρυφαλο (λιγοτερο γαρυφαλο περισοτερη κανελα),την ζαχαρη και ανακατευουμε πολυ καλα.Στρωνουμε σε ολο το ταψι απο την γεμιση να καλυφθουν καλα τα φυλλα και σκεπαζουμε με το δευτερο πακετο (τα υπολοιπα 12) ραντιζοντας και παλι με βουτηρο.
Χαραζουμε με ενα κοφτερο μαχαιρι μεχρι κατω Οτι βουτηρο περισεψει οπως ειναι καυτο το ριχνουμε απο πανω απο τα φυλλα και ενδιαμεσα.Ψηνουμε για 2,5 -3 ωρες στους 150 -160 βαθμους.λιγο πριν συμπληρωθει ο χρονος κανουμε το σιροπι βραζοντας το μονο για 5′ και στο τελος ριχνουμε το μελι περνει μια βραση και σβηνουμε.ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ στον μπακλαβα για να βγει τελειος ειναι οτι το σιροπι το ριχνουμε ΚΑΥΤΟ ΜΟΛΙς ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΚΛΑΒΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ για να γινουν πιο τραγανα τα φυλλα.
Θα εχετε υπομονη ομως διοτι ο μπακλαβας τρωγεται την επομενη μερα για να εχει τραβηξει πολυ καλ το σιροπι!!!
Ο πιο ΤΕΛΕΙΟΣ μπακλαβας φυσικα ειναι ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ που ειναι και ο αυθεντικος με φυστικι αιγινης και τα παρα πολλα φυλλα!!ενας καλος μπακλαβας εχει 150 φυλλα!!
Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.