ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
 
Η κατάθλιψη είναι μία σοβαρή ταραχή της ψυχολογίας
. Δεν είναι μόνο να αισθάνεσαι άσχημα ή μη ενθουσιώδης για όλα: είναι κάτι πιο σοβαρό. Επηρεάζει τον τρόπο που σκέφτεσαι, που φέρεσαι και τον τρόπο που κάνεις τα περισσότερα πράγματα καθημερινά: φαγητό, ύπνο ή ακόμα και τη δουλειά σου.
Αμέτρητες ζωές έχουν χαθεί εξαιτίας αυτής της ολέθριας ασθένειας, για αυτό είναι πολύ σημαντικό επιτέλους να σηκώσουν τα ταμπού της πνευματικής ασθένειας. Μη φοβάσαι να μιλήσεις και να ζητήσεις βοήθεια: όλοι είμαστε άνθρωποι και όλοι χρειαζόμαστε ένα χέρι βοήθειας κάποια στιγμή. Δεν είσαι μόνος, μίλα με φίλους ή την οικογένειά σου ή ζήτα επαγγελματική βοήθεια. Υπάρχουν τόσα πολλά άτομα στον κόσμο όπως εσύ. Η κατάθλιψη δεν κάνει διακρίσεις. Δες επίσης 5 τρόποι να προλάβεις την κατάθλιψη!

Σημάδια κατάθλιψης!


1) Φαίνονται τρομερά χαρούμενοι

skeptiki kopela
Συνήθως όσοι φαίνονται οι πιο χαρούμενοι, από μέσα τους υποφέρουν και αντιμετωπίζουν την κατάθλιψη. Ίσως το να το “παίζουν” χαρούμενοι είναι ο τρόπος να κρύψουν τον πόνο τους. Αλλά αν κάτσεις μαζί τους και έχεις μία ειλικρινή συζήτηση θα καταλάβεις πως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται.

2) Δεν είναι περήφανοι με την εμφάνισή τους

katathlipsi
Όταν είσαι καταθληπτικός μερικές φορές είναι δύσκολο να νοιαστείς για τον εαυτό σου και να τον περιποιηθείς. Και όχι μόνο σταματάς να προσέχεις την προσωπική σου υγιεινή, αλλά πολλές φορές αυτό περνάει και στο σπίτι σου. Οπότε αν έχεις κάποιον φίλο ο οποίος συνήθιζε να είναι προσεγμένος και καθαρός και τώρα βλέπεις πως δεν προσέχει, αυτό μπορεί να σημαίνει πως έχει κατάθλιψη.

3) Βρίσκουν πάντα δικαιολογίες

kopela me katathlipsi
Αν κάποιος έχει πάντα μία δικαιολογία που δεν ήρθε σε σένα ή που ακύρωσε τα πλάνα σας τελευταία στιγμή ενώ τα είχατε κανονίσει εβδομάδες πριν, μπορεί να είναι σύμπτωμα κατάθλιψης. Είναι πολύ πιο εύκολο να τύχει ένα επείγον γεγονός απ’ το να παραδεχτεί πως δεν αισθάνεται έτοιμος για έξω επειδή είναι καταθλιπτικός.

4) Η εμμονή τους με ένα γεγονός

melagxoliki kopela
Το γεγονός πως ένα άτομο επιμένει να επισκέπτεται μία συγκεκριμένη εκδήλωση μπορεί να είναι ένδειξη κατάθλιψης. Οι σκέψεις του έχουν κολλήσει σε ένα συγκεκριμένο πράγμα και γυρνάει στο μυαλό του, για αυτό μιλάει συνέχεια για αυτό χωρίς να κάνει κάτι για να αλλάξει η κατάσταση. Δες επίσης 14 συνήθειες για την προστασία της ψυχικής σου υγείας!

5) Δεν αντιδρούν σε καταστάσεις

stenaxorimeni ginaika
Το να είσαι καταθλιπτικός πολλές φορές σημαίνει πως τα αισθήματά σου είναι μουντά. Και μπορεί να προσέξεις ένα άτομο κοντά σου που δεν αντιδρά όπως περίμενες, για παράδειγμα,  αν δείχνει ανεπηρέαστος ενώ έχει χάσει η ομάδα του, ή δεν βρίσκει τίποτα αστείο ενώ πριν γελούσε όλη την ώρα.

6) Το επίπεδο παραγωγικότητας αλλάζει ξαφνικά

minima gia katathlipsi
Αν κάποιος εργασιομανής ξαφνικά γίνεται τεμπέλης και σταματάει να νοιάζεται για την δουλειά του ή ένα προστατευτικό άτομο απ’ το πουθενά γίνεται αγχωτικός μπορεί να είναι σημάδια κατάθλιψης. Αυτή η απροσδόκητη αλλαγή της συμπεριφοράς μπορεί να είναι αποτέλεσμα μίας προσπάθειας να ξεφύγει από τις σκέψεις του και να βρει νόημα στη ζωή.

7) Έγιναν ξαφνικά φιλοσοφικοί

monaxiki ginaika
Η κατάθλιψη είναι κάτι που μπορεί να φέρει έξω την φιλοσοφική πλευρά κάποιου. Μπορεί να ξεκινήσουν να σκέφτονται και να μιλούν για το νόημα της ζωής ή του πλανήτη με γενικούς όρους. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως ήρθε ώρα να μιλήσετε λίγο για τα αισθήματά του.

8) Ψυχοσωματικές ασθένειες

pseftiko xamogelo
Η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε πόνο χωρίς ιατρικό αίτιο. Άτομα που υποφέρουν από αυτή την ασθένεια νιώθουν πόνο στο στήθος και το κεφάλι, έχουν πρόβλημα στην αναπνοή και έχουν πόνους στα πόδια και τα χέρια αλλά δεν βρίσκουν κάτι οι γιατροί σε μία εξέταση. Αυτό τους κάνει να νιώθουν χειρότερα και τους οδηγεί σε περισσότερο πόνο.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top