ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Από true.gr Η Diane Kress είναι μία
πιστοποιημένη διατροφολόγος από τις ΗΠΑ που έχει αναπτύξει ένα νέο διατροφικό σύστημα και έχει γράψει ένα βιβλίο που λέγεται «The Metabolism Miracle» ( Το θαύμα του μεταβολισμού.)

Στο άρθρο αυτό θα σας εξηγήσουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτής της διατροφής. Το βιβλίο της Diane Kress είναι βασισμένο στην προσωπική της εμπειρία, σε επιστημονικά ευρήματα και ιατρικά δεδομένα.

Πώς δουλεύει


Όταν κάνουμε δίαιτα, το σώμα μας μπαίνει σε κατάσταση επιβίωσης όπου προσπαθεί να αποθηκεύσει κάθε θερμίδα που καταναλώνουμε. Ο στόχος του είναι να εξασφαλίσει την επιβίωσή μας με κάθε τρόπο.

Οπότε, όταν μειώνουμε τις ποσότητες φαγητού που τρώμε, το σώμα μειώνει τον μεταβολισμό για να γλυτώσει ενέργεια.

Ο στόχος της μεταβολικής δίαιτας είναι να επαναφέρει ορισμένα όργανα όπως το πάγκρεας και το συκώτι. Μετά, θα αρχίσουν να δουλεύουν με έναν άλλον τρόπο, που θα εξισορροπήσει τον μεταβολισμό.

2 είδη μεταβολισμού


Η Diane Kress μιλάει στο βιβλίο της για 2 κύριους τύπους μεταβολισμού. Ο κανονικός μεταβολισμός (τύπος Α) – είναι ο μεταβολισμός που έχουν οι αδύνατοι άνθρωποι, και ο τεμπέλικος (τύπος Β) – ο μεταβολισμός που έχουν οι υπέρβαροι.

Το σώμα των ανθρώπων με υπερβολικό βάρος δεν μπορεί να απομακρύνει σωστά την γλυκόζη και έτσι το λίπος συσσωρεύεται και αυξάνεται – αυτό είναι το σύμπτωμα του μεταβολικού συνδρόμου.

Ο μεταβολισμός μας εξαρτάται από την ορμόνη ινσουλίνη. Είναι υπεύθυνη για την μείωση της γλυκόζης στο αίμα. Εάν παράγουμε πολύ ινσουλίνη, θα θέλουμε να τρώμε περισσότερη ζάχαρη. Επίσης, παίρνει και το γλυκογόνο μακρυά από το συκώτι, με αποτέλεσμα την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα και έτσι τα κύτταρα λίπους αρχίζουν να αποθηκεύουν το λίπος.

Έτσι, πέφτουμε σε έναν φαύλο κύκλο: τρώμε γλυκά για να αυξήσουμε τα επίπεδα ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγαλύτερη επιθυμία για γλυκά.

Ταυτόχρονα, όταν δεν τρώμε γλυκά ή γλυκόζη, οι επιπλέον ποσότητες ινσουλίνης μας κάνουν να πεινάμε πολύ έντονα. Οπότε, είναι πολύ δύσκολο να χάσουμε βάρος με αυτόν τον μεταβολισμό.

3 Στάδια


Η μεταβολική δίαιτα είναι σχεδιασμένη να επαναφέρει τον μεταβολισμό μας μέσα από μία ιδιαίτερη διατροφή. Περιλαμβάνει 3 κύρια στάδια και το καθένα έχει άλλη προσέγγιση.

Το πρώτο στάδιο είναι το πιο δύσκολο.

Ο στόχος είναι το πάγκρεας να σταματήσει να παράγει τόσο πολύ ινσουλίνη. Πράγματι, πρόκειται για μία διατροφή με λίγους υδατάνθρακες.

Αυτό το στάδιο χωρίζεται σε 8 εβδομάδες. Κάθε μέρα θα πρέπει να καταναλώνετε το πολύ μέχρι 25 γρ. υδατάνθρακες και η Kress προτείνει να τους χωρίζετε σε 5 ίσα μέρη: 5 γρ. υδατάνθρακες σε κάθε γεύμα.

Η Kress είπε πως θα νιώθετε κουρασμένοι, ενοχλημένοι και πεινασμένοι τις πρώτες 3 μέρες της διατροφής και πιθανώς να νιώθετε αδύναμοι και να έχετε ίλιγγους. Από την 4η μέρα όμως η διάθεσή σας θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Το 2ο στάδιο είναι το στάδιο της απώλειας βάρους.


Στο στάδιο αυτό θα χάνετε βάρος και γι’αυτό θα πρέπει να διαρκέσει μέχρι να χάσετε το επιθυμητό βάρος. Οι κύριοι κανόνες είναι: να μην καταναλώνετε πάνω από 60 γρ. υδατάνθρακες τη μέρα και θα πρέπει να μοιράσετε αυτή την ποσότητα σε 11-20 γρ. σε κάθε γεύμα. Έτσι, το πάγκρεας θα αρχίσει να δουλεύει με έναν νέο και σωστό τρόπο.

Το 3ο στάδιο διαρκεί για το υπόλοιπο της ζωής σας.

Το τρίτο στάδιο θα πρέπει να το ακολουθείτε για όλη την ζωή σας, αλλά οι κανόνες του δεν είναι αυστηροί.

Για να διατηρήσετε το βάρος σας στα επιθυμητά επίπεδα, θα πρέπει να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες διατροφής. Αρχικά, θα πρέπει να μετράτε τις θερμίδες που χρειάζεστε για να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό.

Θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν το φύλο, την ηλικία, την σωματική δραστηριότητα και το γεγονός πως το σώμα σας είναι επιρρεπές στον λάθος τύπο μεταβολισμού, όπως είπαμε στην αρχή.

Έτσι, είναι καλό να μην τρώτε πολλούς υδατάνθρακες και να τρώτε 5 γεύματα τη μέρα. Επίσης είναι σημαντικό να μην τρώτε πολλά γλυκά.



Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top