ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Οι καλύτερες πόλεις για να εργάζεστε λιγότερο και να κερδίζετε περισσότερα αποκαλύφθηκαν σε μια νέα μελέτη...


Το Λουξεμβούργο είναι κορυφαίο στη λίστα με τις 69 παγκόσμιες πόλεις, ακολουθούμενο από το Μόναχο στη δεύτερη θέση και το Παρίσι στην τρίτη.

Οι τρεις χειρότερες πόλεις είναι η Τζακάρτα, η Μπανγκόκ και η Μπογκοτά αντίστοιχα.

Η Expert Market, μια ιστοσελίδα B2B σύγκρισης, εξέτασε τα στοιχεία του πληθυσμού και των μισθών από την Deutsche Bank και την UBS, συμπεριλαμβανομένου του καθαρού μέσου μηνιαίου μισθού, των ωρών εργασίας και των αμειβόμενων διακοπών που πραγματοποιήθηκαν σε 69 βασικές οικονομικές πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι κάτοικοι του Λουξεμβούργου μπορούν να είναι χαρούμενοι. Ο μέσος μισθός σε αυτή την ευρωπαϊκή πόλη είναι 3.598 ευρώ το μήνα για μια εβδομάδα εργασίας 32 ωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι λαμβάνουν αυτόν τον μισθό, θα πρέπει να καταβάλουν το 30% αυτού του ποσού σε φόρο. Οι πολίτες λαμβάνουν κατά μέσο όρο 32 ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών ετησίως και η πόλη παρέχει καθολική δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για όλους.

Συνολικά, η Ευρώπη έρχεται στην κορυφή του καλύτερου μέρους για να κερδίζει κανείς περισσότερα και να δουλεύει λιγότερο, με όλες τις πόλεις στην δεκάδα να είναι στην γηραιά ήπειρο.

Στο άλλο άκρο, οι ασιατικές πόλεις φαίνεται να προσφέρουν τη χειρότερη ισορροπία εργασίας / προσωπικής ζωής. Το Πεκίνο, το Μουμπάι, η Σαγκάη, η Μπανγκόκ και η Τζακάρτα βρέθηκαν στο κατώτερο σημείο στη μελέτη.

Στην 10η θέση από το τέλος, οι υπάλληλοι του Πεκίνου λαμβάνουν τον ελάχιστο αριθμό ετήσιων ημερών αδείας σε μόλις 10 κατά μέσο όρο.

Ενώ οι εργαζόμενοι στο Χονγκ Κονγκ παίρνουν κατά μέσο όρο 2.267 ευρώ, εργάζονται περίπου 50 ώρες την εβδομάδα και λαμβάνουν μόλις 17 ημέρες αμειβόμενης άδειας, γεγονός που υποδηλώνει ότι η οικονομική και επαγγελματική επιτυχία έχει ένα τίμημα.

Όσοι αναζητούν μεγαλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής θα πρέπει να εξετάσουν τη μετάβαση στο Παρίσι, όπου οι κάτοικοι εργάζονται κατά μέσο όρο 30 ώρες την εβδομάδα - 10 ώρες λιγότεροι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο - αλλά εξακολουθούν να παίρνουν μισθό 2.166 ευρώ το μήνα.

Το Σικάγο αναδείχθηκε ως η χειρότερη πόλη των ΗΠΑ, ειδικά αν εκτιμάτε το χρόνο σας. Οι εργαζόμενοι μπορεί να βγάζουν 3.000 ευρώ το μήνα, αλλά λαμβάνουν μόνο 14 ημέρες άδεια ανά έτος.

Οι 10 καλύτερες πόλεις είναι οι εξής:

Λουξεμβούργο
Μόναχο
Παρίσι
Ελσίνκι
Λιόν
Κοπεγχάγη
Ρώμη
Δουβλίνο
Όσλο
Λονδίνο

Οι 10 χειρότερες πόλεις:

Τζακάρτα
Μπανγκόκ
Μπογκοτά
Πόλη του Μεξικό
Ναϊρόμπι
Σανγκάη
Κωνσταντινούπολη
Μουμπάι
Σαντιάγο
Πεκίνο
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top