ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Το τέλειο cheesecake Oreo χωρίς ψήσιμο

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό με τραγανή μπισκοτένια βάση όρεο, με αφράτη, υπέροχη, 
πλούσια και κρεμώδη γέμιση μαλακού τυριού γεμάτη μπισκότα όρεο. Μια συνταγή, πανεύκολη στη παρασκευή της (από εδώ) για ένα γλύκισμα που θα απογειώσει τη γεύση σας.

Υλικά συνταγής

  • Για τη βάση:
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλο μπισκότα Oreo (216 γρ./20 oreo περίπου)
  • 1/4 φλ. τσαγιού (56 γρ.) βούτυρο λιωμένο + 2 κ.σ. επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • Για τη γέμιση:
  • 680 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 230 γρ. έτοιμη ή σπιτική σαντιγί
  • 1 ½ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα σε ψίχουλα μπισκότα όρεο (162 γρ. ή περίπου 16 μπισκότα oreo)
  • 8-10 μπισκότα όρεο, κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • Για την επικάλυψη:
  • 3/4 φλ. τσαγιού (180 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά, κρύα
  • 6 κ.σ. (45 γρ.) ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3-4 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα σε σκόνη + 4-5 κομμένα στη μέση

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Αναμιγνύετε καλά τα θρυμματισμένα σκόνη, στο multi, μπισκότα oreo μαζί με το λιωμένο βούτυρο και τα ρίχνετε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το απλώνετε ομοιόμορφα, πιέζοντάς το με τα χέρια σας στη βάση και τα τοιχώματά του σε ύψος 2 εκ. περίπου. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση. Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτετε στο μείγμα τα θρυμματισμένα και τα ψιλοκομμένα μπισκότα όρεο και συνεχίζετε το απαλό ανακάτεμα με τη μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ισομερώς. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση όρεο, τη στρώνετε ομοιόμορφα και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες για να κρυώσει και σταθεροποιηθεί καλά.  Για την επικάλυψη: Σε ένα καθαρό μεγάλο μπολ ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα, σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να κάνει “πτυχές” το μείγμα και έχετε μια σαντιγί που να “στέκεται”. Σταματάτε αμέσως το χτύπημα.  Μεταφέρετε τη σαντιγί σε κορνέ ζαχαροπλαστική και δημιουργείτε ροζέτες γύρω γύρω στην επιφάνεια του cheesecake. Τοποθετείτε πάνω σε κάποιες ροζέτες από μισό μπισκότο όρεο (βλέπε φωτογραφία) και πασπαλίζετε την επιφάνεια με τα ψιλοθρυμματισμένα όρεο. Ξαναβάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. 



Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top