Το μοσχάρι κοκκινιστό είναι από τα πιο νόστιμα και
πιο θρεπτικά μαγειρευτά φαγητά. Είναι ιδανικό για όσους έχουν χαμηλό
αιματοκρίτη, μαλακό και χωρίς κόκαλα για τα παιδιά και η νοστιμιά του απέραντη. Είναι από τα πρώτα φαγητά που έμαθα να κάνω- μετά τα μακαρόνια και για αυτό σήμερα θα σου παρουσιάσω την πανεύκολη συνταγή μου για μοσχάρι κοκκινιστό.
Τα υλικά δεν είναι πολλά, η προετοιμασία είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή στο μαγείρεμα, μιας και για να μαγειρευτεί σωστά θέλει λίγη ώρα. Μην φοβάσαι όμως, γιατί δε θα χρειάζεται να είσαι πάνω από το φαγητό όλη την ώρα. Πάμε να δούμε ποια είναι τα υλικά για το κοκκινιστό μοσχαράκι! Δες επίσης πως να φτιάξεις έναν πανεύκολο και πεντανόστιμο πουρέ πατάτας!
Μετά τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Αφού εξατμιστεί το κρασί πρόσθεσε το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν η το κονκασέ είναι ξινό, πρόσθεσε και λίγη ζάχαρη. Χαμήλωσε την φωτιά στο πολύ χαμηλό και άσε το κοκκινιστό σου να μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά για 1,5 με 2 ώρες μέχρι να είναι μαλακό. Στη μια ώρα τσέκαρε το αν χρειάζεται και άλλο αλάτι ή πιπέρι.
Και αφού περάσουν οι 2 ώρες το κοκκινιστό σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Οι επιλογές για να το συνδυάσεις είναι άπειρες. Ρύζι, πατάτες τηγανητές, πουρές πατάτας, πουρές μελίτζάνας, πουρές από φάβα ή και μια πλούσια σαλάτα! Καλή επιτυχία!
Πηγή
αιματοκρίτη, μαλακό και χωρίς κόκαλα για τα παιδιά και η νοστιμιά του απέραντη. Είναι από τα πρώτα φαγητά που έμαθα να κάνω- μετά τα μακαρόνια και για αυτό σήμερα θα σου παρουσιάσω την πανεύκολη συνταγή μου για μοσχάρι κοκκινιστό.
Τα υλικά δεν είναι πολλά, η προετοιμασία είναι απλή. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή στο μαγείρεμα, μιας και για να μαγειρευτεί σωστά θέλει λίγη ώρα. Μην φοβάσαι όμως, γιατί δε θα χρειάζεται να είσαι πάνω από το φαγητό όλη την ώρα. Πάμε να δούμε ποια είναι τα υλικά για το κοκκινιστό μοσχαράκι! Δες επίσης πως να φτιάξεις έναν πανεύκολο και πεντανόστιμο πουρέ πατάτας!
Συνταγή για μοσχαράκι κοκκινιστό
Τα υλικά που θα χρειαστείς:- 1,5 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κομματάκια
- 2 μεσαία κρεμμύδια ξερά
- λίγο ελαιόλαδο
- 3 φύλλα δάφνης
- 100ml κόκκινο κρασί
- 200ml νερό
- 1 κουτί κονκασέ (ή απλή σάλτσα ντομάτας)
- 1-2 κ.γ πελτέ ντομάτας
- 1 ξύλο κανέλας
- λίγο μπαχάρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάλε ελαιόλαδο και άστο να κάψει. Σκούπισε καλά με χαρτί τα κομμάτια από το μοσχάρι και έπειτα ρίξτα στην κατσαρόλα να τσιγαριστούν από όλες τις πλευρές. Όσο τσιγαρίζεις το κρέας σε δυνατή φωτιά, ψιλόκοψε το κρεμμύδι να το έχεις έτοιμο. Αφού σοταριστεί το κρέας από όλες τις πλευρές βγάλτο από την κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, πρόσθεσε το κρέας και το κόκκινο κρασί και περίμενε μέχρι να εξατμιστεί όλο.Μετά τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Αφού εξατμιστεί το κρασί πρόσθεσε το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν η το κονκασέ είναι ξινό, πρόσθεσε και λίγη ζάχαρη. Χαμήλωσε την φωτιά στο πολύ χαμηλό και άσε το κοκκινιστό σου να μαγειρεύεται σε χαμηλή φωτιά για 1,5 με 2 ώρες μέχρι να είναι μαλακό. Στη μια ώρα τσέκαρε το αν χρειάζεται και άλλο αλάτι ή πιπέρι.
Και αφού περάσουν οι 2 ώρες το κοκκινιστό σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Οι επιλογές για να το συνδυάσεις είναι άπειρες. Ρύζι, πατάτες τηγανητές, πουρές πατάτας, πουρές μελίτζάνας, πουρές από φάβα ή και μια πλούσια σαλάτα! Καλή επιτυχία!
Πηγή
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.