ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης της ανθρώπινης ύπαρξης καταγράφονται καθημερινά στην οδό Μαυροματαίων στο Πεδίον του Άρεως, εκεί όπου δεκάδες τοξικοεξαρτημένα άτομα αναζητούν τη «δόση» τους, κάνοντας τα πάντα προκειμένου να την αποκτήσουν.

Άνθρώπινα "ερείπια" περιφέρονται  ασκόπως, ενώ κάποιοι άλλοι κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα ή ακόμη και στο πεζοδρόμιο. Στις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που εξασφάλισε  το Newpost αποτυπώνεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο η εικόνα αδιαφορίας της πολιτείας για τα όσα εξελίσσονται στο σημείο, με τους πολίτες που ζουν και εργάζονται στην περιοχή να έχουν φτάσει στα όριά τους, καθώς όταν πέφτει το σκοτάδι, στην περιοχή βασιλεύει ο φόβος.

Στη συγκεκριμένη περιοχή ο θάνατος έχει ελάχιστη αξία, όσο και τα ναρκωτικά που πουλάνε οι εμπόροι.  Σίσα, ηρωίνη, χαπάκια, κάνναβη, όλα σε εξευτελιστικές τιμές, όσο αποτιμούν τα κυκλώματα που δρουν ανενόχλητα τις ζωές των χρηστών που σαν «ζόμπι» εμφανίζονται στην Μαυροματαίων αργά το απόγευμα. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν επανειλημμένα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και έχουν κάνει πλήθος συναντήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.


Στην περιοχή έχουν κατά καιρούς αναφερθεί περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων και ενήλικων γυναικών, οι οποίες δίνουν το κορμί τους σε άλλους τοξικομανείς προκειμένου να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι γυναίκες πέφτουν θύματα ομαδικών σεξουαλικών επιθέσεων, καθώς η κατάστασή τους, δεν τους επιτρέπει να αντιδράσουν με αποτέλεσμα να γίνονται βορά στις ορέξεις των ανδρών.

Οι αστυνομικοί που κατά καιρούς μεταβαίνουν στην περιοχή, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας καθώς όλοι οι τοξικομανείς, όταν οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους προσαγάγουν, δηλώνουν είτε φορείς του AIDS είτε ότι νοσούν από ηπατίτιδα. Οι τοξικοεξαρτημένοι καίνε πόρτες, παράθυρα και οτιδήποτε βρίσκουν στα σκουπίδια προκειμένου να ζεσταθούν, δημιουργώντας ένα νέο χώρο ανομίας και παραβατικότητας.

newpost.gr


Πηγή: https://ift.tt/2hWqqBA
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top