ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Ιδέες για το σπίτι, Ιδέες και λύσεις για το σπίτι, λάθη που κάνουμε στην επιλογή χρώματος, επιλογή χρώματος

Ιδέες για το σπίτι για να αποφύγουμε λάθη που κάνουμε στην επιλογή χρώματος.Ιδέες και λύσεις για το σπίτι.

Όταν πρόκειται να ανακαινίσουμε ένα χώρο η επιλογή του χρώματος είναι το πιο δύσκολο έργο. Ειδικά όταν έχεις άπειρες επιλογές και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις.Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το σωστό χρώμα τοίχου ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο κοινά λάθη που κάνουμε όλοι. Ρίξτε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω και πάρτε όμορφες ιδέες για το δικό σας σπίτι.
#1 Επιλέξατε το χρώμα κοιτάζοντας μόνο τις βεντάλιες-χρωματολόγια
Το πιο κοινό λάθος που όλοι το κάνουμε όταν πρόκειται να βάψουμε το σπίτι μας ή ένα μέρος αυτού. Τα δείγματα χρώματος μπορεί να είναι παραπλανητικά. Γι’ αυτό, πριν κάνετε την τελική επιλογή, πάντα να δοκιμάζετε το χρώμα σε ένα κομμάτι στον τοίχο του δωματίου.
#2 Δεν φαντάζεστε πόσο διαφορετικό δείχνει ένα χρώμα κατά την διάρκεια της ημέρας
Τα χρωματοπωλεία δεν είναι το πιο ιδανικό μέρος για να ελέγξετε την απόχρωση. Καθώς τα περισσότερα φωτίζονται με λευκές λάμπες φθορίου. Γι’ αυτό, καλό θα είναι να πάρετε το χρώμα στο σπίτι σας, για να δείτε πως θα δείχνει στον χώρο σας κατά την διάρκεια της ημέρας και το βράδυ.
#3 Δεν έχετε πλάνο για το υπόλοιπο δωμάτιο
Θα πρέπει πάντα να έχετε μια εικόνα στο μυαλό σας για το τι περίπου θέλετε. Το μεγαλύτερο και συχνότερο λάθος είναι να επιλέγετε το χρώμα των τοίχων, πριν ακόμα διαλέξετε τα έπιπλα και τα υφάσματα. Να θυμάστε πάντα πως η σωστή φιλοσοφία είναι να δουλεύετε αντίστροφα. Επιλέγοντας, δηλαδή, πρώτα τα υφάσματα και τα υλικά, και έπειτα να ταιριάζετε το χρώμα του τοίχου με τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες, και τα έπιπλα.
#4 Κάνετε την υπερβολή με τα έντονα χρώματα
Δεν λέμε τα έντονα χρώματα είναι αρκετά εντυπωσιακά στους τοίχους, αλλά δεν είναι απαραίτητο να το παρακάνετε επιλέγοντας ένα πολύ έντονο χρώμα. Γιατί, έτσι, το μόνο που θα καταφέρετε είναι ένα κιτς αποτέλεσμα. Εάν θέλετε ένα φωτεινό χρώμα προτιμήστε μια πιο ουδέτερη ανοιχτόχρωμη απόχρωση και όχι ένα έντονο χρώμα.
Ιδέες για το σπίτι, Ιδέες και λύσεις για το σπίτι, λάθη που κάνουμε στην επιλογή χρώματος, επιλογή χρώματος
#5 Νομίζετε πως όλες οι αποχρώσεις του μπεζ είναι ίδιες
Εάν επιλέξετε ένα  ουδέτερο natural χρώμα, δοκιμάστε να το «ανοίξετε» κατά 25%. Θα δείτε πως το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο και πιο εντυπωσιακό.
#6 Δεν τολμάτε να σπάσετε τους “κανόνες”
Όλοι έχουμε ακούσει πως δεν βάφουμε ποτέ ένα μικρό δωμάτιο, με σκούρο χρώμα. Κι όμως, ένα σκούρο χρώμα τοίχου μπορεί να κάνει τις γωνίες του δωματίου να εξαφανιστούν και να δημιουργήσει μια αίσθηση άνεσης.
Μάθετε τους κανόνες για να βάψετε ένα μικρό δωμάτιο με σκούρο χρώμα.
# 7 Ζείτε με χρώματα που δεν αγαπάτε πραγματικά
Το πιο συχνό φαινόμενο είναι η απογοήτευση που νιώθετε όταν το χρώμα στον τοίχο, είναι πολύ πιο ανοιχτόχρωμο από ότι φαινόταν στο δειγματολόγιο. Γι’ αυτό πάντα να προσέχετε τι επιλέγετε καθώς η διαδικασία του να το ξαναβάψετε δεν είναι και η πιο απλή.
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top