Υλικά συνταγής
- 500 γρ. αρνάκι (ώμος) χωρίς κόκκαλο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 3 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 4 μέτρια καρότα
- χυμός 2 λεμονιών
- 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 2 κ.γ. δενδρολίβανο
- 1 1/2 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κάνετε μερικές μικρές κάθετες τομές στην επιφάνεια του αρνιού, 2-3 εκ. βάθος και 2 εκ. πλάτους περίπου.
- Σε ένα μπολάκι ρίχνετε το σκόρδο πολτοποιημένο, προσθέτετε 1/2 κ.γ. δεντρολίβανο, 1/2 κ.γ. θυμάρι, 1/2 κ.γ. ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε. Γεμίζετε με το μείγμα τις οπές που ανοίξατε στο αρνί. Τοποθετείτε το αρνί σε λαδωμένη γάστρα.
- Καθαρίζετε τις πατάτες, και τις τοποθετείτε στη γάστρα. Καθαρίζετε τα καρότα, τα κόβετε στη μέση και τα προσθέτετε και αυτά στη γάστρα. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και τα λαχανικά, τα πασπαλίζετε με τα υπόλοιπο θυμάρι, ρίγανη και δενδρολίβανο. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο, το βούτυρο (προαιρετικά) το χυμό των 2 λεμονιών, 1/2 φλ. τσαγιού νερό.
- Κλείνετε τη γάστρα και σιγοψήνετε το φαγητό σας για 4 περίπου ώρες, ελέγχοντάς το ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Το σερβίρετε με σαλάτα επιλογής σας, τυρί φέτα και φρέσκο ζεστό ψωμί.
Πηγή: http://ift.tt/2vBlSG3
loading...
Δημοσίευση σχολίου
Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.