ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Μία γυναίκα που ζει με εκατοντάδες τεράστιους όγκους, που καλύπτουν όλο της το σώμα για τις τελευταίες έξι δεκαετίες, είπε πως την αποφεύγουν οι συγχωριανοί της, οι οποίοι την αποκαλούν “Γυναίκα Πατάτα.” Η Hosineara Begum είχε γεννηθεί με ένα σπυρί στο πάνω χείλος της και μικρά οιδήματα στο πρόσωπο και το λαιμό της.

Αλλά αφού ο γιατρός του χωριού το έκοψε, η Hosineara ισχυρίζεται πως άρχισαν να βγαίνουν σπυριά σε όλο της το σώμα και κάποια από αυτά έφτασαν στο μέγεθος μίας μπάλας του τένις.

Με την κατάστασή της να χειροτερεύει και την ταυτότητά της χαμένη πίσω από τους όγκους, η χήρα, η οποία ζει με τον μοναχογιό της και την οικογένειά του, έχει γίνει παρίας του χωριού της και κανείς δεν θέλει να την βλέπει.

A woman living with hundreds of huge tumours covering her entire body for last six decades has told how she has been shunned by fellow villagers - who call her the Potato Woman

Είπε: “Οι όγκοι με πονάνε. Με πονάνε πολύ. Ξύνομαι όλη μέρα και μερικές φορές βγαίνει ακόμα και αίμα. Δεν αντέχω άλλο τον πόνο. Κανείς δεν μου μιλάει όταν με βλέπει. Όλοι μου γυρνάν την πλάτη αν με δουν να έρχομαι. Τα παιδιά με φοβούνται. Ακόμα και ο εγγονός μου μερικές φορές κλαίει όταν με βλέπει. Ζω σαν απόκληρος. Πιστεύω ο μόνος τρόπος να νιώσω ελεύθερη είναι να πεθάνω.”

But after a roadside doctor cut it off, Hosineara claims the pimples spread all over her body with some even growing to the size of a tennis ball

Πλέον δυσκολεύεται πολύ να μιλήσει, να φάει ή να φορέσει καλά τα ρούχα της. Τυλίγει τον εαυτό της με βαμβάκι σε προσπάθεια να απαλύνει τον πόνο. To να περπατήσει είναι επίσης πολύ δύσκολο λόγω του βάρους των μαζών που κρέμονται από όλο της το σώμα, το πρόσωπο, το κεφάλι, τα χέρια, τα δάχτυλα, την κοιλιά, την πλάτη και τους μηρούς.

Hosineara Begums' legs, which are covered in tumours

Αλλά λέει πως δεν ήταν πάντα έτσι. Ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι όταν ήταν 16 και ο πατέρας της την πάντρεψε με έναν εργάτη σε ένα χωριό του Narayanganj στο Μπαγκλαντές. Ήταν πολύ ερωτευμένοι και απέκτησαν ένα γιο έναν χρόνο μετά. Όταν θυμάται τις εποχές εκείνες, λέει πως ήταν μία αρκετά όμορφη γυναίκα με μικρά σπυράκια στο πρόσωπο και τον λαιμό της.

The woman is so frustrated with her agony that now she prays and cries all day for her end

Αλλά όταν η κατάστασή της άρχισε να χειροτερεύει, ο άντρας της Arzu Mian, έπεσε σε κατάθλιψη επειδή δεν είχε χρήματα για τις θεραπείες της και τελικά πέθανε.

“Από τότε που πέθανε, είμαι απλά ένας άνθρωπος που κανείς δεν θέλει.”

Holding back tears, she said: 'I have no hopes left. I have lived a tormented life. 'Now I want to be free from this pain and Only God can help me. 'Death is better than this excruciating pain.'
Οι όγκοι της άρχισαν να πρήζονται πολύ δύο χρόνια μετά την γέννηση του γιου της. Αρχικά τους αγνοούσε αλλά σύντομα είχαν αρχίσει να αναπτύσσονται πολύ γρήγορα, καλύπτοντας το μικρό της σώμα. Σε όποιον γιατρό και αν πήγε, κανείς δεν μπορούσε να κάνει μία διάγνωση της κατάστασής της.

Χωρίς θεραπεία για χρόνια, η Hosineara τελικά κατέφυγε στην Οποιοπαθητική και ενώ όπως λέει τα φάρμακα την βοήθησαν, δεν είχε χρήματα και έπρεπε να σταματήσει την θεραπεία.

Νιώθει τόσο πολύ απογοητευμένη που πλέον προσεύχεται και κλαίει κάθε μέρα για να πεθάνει. Είπε: “Δεν μου έχει απομείνει καμία ελπίδα. Η ζωή μου είναι ένα μαρτύριο. Θέλω απλά να λυτρωθώ από αυτό τον πόνο και μόνο ο Θεός μπορεί να με βοηθήσει. Ο θάνατος είναι πολύ καλύτερος από μία τέτοια ζωή.”
Πηγή 
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top