ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

Η Google γιορτάζει τα 17α της γενέθλια

H google σήμερα έγινε κατά ένα χρόνο μεγαλύτερη και τιμά τα γενέθλιά της με ένα  doodle. 
Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης σε όλο τον κόσμο που έκανε μέρος της καθημερινότητάς μας το ρήμα «γκουγκλάρω», έκανε τα πρώτα της βήματα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1998, έχοντας ως στόχο να οργανώσει όλες τις πληροφορίες -ηλεκτρονικές και μη- και να τις κάνει διαθέσιμες παντού μέσω του Ιnternet.
Η Google γιορτάζει τα 17α της γενέθλια
Η Google γιορτάζει τα 17α της γενέθλια
Καλώς ή κακώς, για τους φίλους αλλά και για τους εχθρούς της, η Google έχει κυριολεκτικά κυριαρχήσει στον πλανήτη και εξαπλώνεται διαρκώς προς όλες τις κατευθύνσεις, αφού σύμφωνα με τα στατιστικά εξαγοράζει (από το 2010 και έπειτα) 2 εταιρίες τον μήνα.
Σημαντικότερες αυτών η Pyra Labs (η εταιρία που ίδρυσε το Blogger), η Keyhole (εταιρία ψηφιακής χαρτογράφησης που εξελίχθηκε αργότερα στο Google Earth) και τελευταία, το Youtube.
Η λέξη «Google», παράγωγα της οποίας χρησιμοποιούμε και στην καθημερινή μας επικοινωνία και θεωρούνται γλωσσικά παράγωγα, προέρχεται από τη λέξη «Googol», που εισήγαγε ο μαθηματικός Milton Sirotta για τον αριθμό 10100.
Πλέον, η εταιρία λογαριάζεται ως ένας από τους οικονομικούς γίγαντες, ενώ μέχρι πριν από μερικά χρόνια είχε εκτοπίσει από την κορυφή στη λίστα με τις πλουσιότερες εταιρίες τη Microsoft του Bill Gates. Όχι κι άσχημα για μια ιδέα δυο φοιτητών, που αρχικά είχε ως βάση ένα γκαράζ στην Καλιφόρνια και τώρα διαθέτει ένα τεράστιο σύμπλεγμα κτιρίων ονόματι Googleplex ως αρχηγείο.
Ωστόσο, ταυτόχρονα, η Google μετακινείται όλο και περισσότερο σε υλικό τηλεπικοινωνιών: συνεργάζεται με μεγάλους κατασκευαστές ηλεκτρονικών για την παραγωγή των συσκευών Nexus και εξαγόρασε την Μοτορόλα τον Μάιο του 2012.
Χρόνια πολλά Google…!!!!

Συντακτική Ομάδα Fnews.gr
loading...
 
Top