Πρόκειται για το «Γαλανό Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής», ένα εξαιρετικά
παρθένο ελαιόλαδο το οποίο παρασκευάζεται στο δημοτικό διαμέρισμα του
Μεταγγιτσίου του Δήμου Σιθωνίας από δύο ποικιλίες ελαιοκάρπου: κατά 90 %
από την ποικιλία Στρογγυλολιά (Γαλανή, Πρασινολιά), η οποία εδραιώθηκε
στην οριοθετημένη γεωγραφική περιοχή λόγω των ιδιαίτερων εδαφικών και
κλιματικών συνθηκών που επικρατούν, και κατά 10 % κατ’ ανώτατο όριο από
την ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής.
Η ονομασία του εν λόγω προϊόντος θα προστεθεί στον κατάλογο με τα περισσότερα από 1.290 προϊόντα που ήδη τυγχάνουν προστασίας.
Η ονομασία του εν λόγω προϊόντος θα προστεθεί στον κατάλογο με τα περισσότερα από 1.290 προϊόντα που ήδη τυγχάνουν προστασίας.
loading...