Έκλεισε σε ένα βάζο φρέσκο πολτό αβοκάντο, πρόσθεσε φρέσκα μυρωδικά και ντόπια προϊόντα και δημιούργησε μια σειρά συνοδευτικών που φέρουν την υπογραφή της Κρητικής κουλτούρας.
Στην “Μέκκα” της παραγωγής του ελληνικού
αβοκάντο την Κρήτη, ο Χανιώτης Μανώλης Λεράκης έχτισε την δική
του «αυτοκρατορία» ρίχνοντας στην σκακιέρα της Ελληνικής αγοράς τρεις τύπους gourme συνοδευτικών, με βασικό συστατικό τους τον
φρέσκο πολτό αβοκάντο, κατακτώντας έτσι το παγκόσμιο βραβείο καινοτομίας στο
Sial της Γαλλίας.
Το αρχαίο ρητό «τα αγαθά
κόποις κτώνται» βρήκε την πλήρη εφαρμογή
του στην περίπτωση του νεαρού επιχειρηματία,
καθώς χρειάστηκαν πολλά χρόνια έρευνας και μελέτης, ώσπου το αβοκάντο
με μυρωδικά και λεμόνι, το αβοκάντο με φέτα και ελιά και το αβοκάντο με μαύρη
σοκολάτα, να βρίσκονται σήμερα σε περίοπτη θέση στα καλύτερα delicatessen όχι μόνο της Ελλάδας
αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Η καινοτόμα χανιώτικη επιχείρηση έχει παραγωγική δυναμική 50.000 βάζα
μηνιαίως, και στόχος του ανήσυχου Μανώλη
Λεράκη είναι να βάλει το αβοκάντο στο καθημερινό διατροφολόγιο ακόμη και των
πιο απαιτητικών ουρανίσκων!
loading...