ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα.

Υπό λιγότερο αντίξοες καιρικές συνθήκες - χωρίς βροχή και πολλά μποφόρ - αλλά με χαμηλές θερμοκρασίες, ολοκληρώθηκε η δραματική επιχείρηση διάσωσης των πάνω από 400 επιβατών του πλοίου "Norman Atlantic", στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, κοντά στην Κέρκυρα. Η δραματική εκκένωση του επιβατηγού πλοίου μέτρησε ήδη πάνω από 30 ώρες, με επιβάτες, πλήρωμα, συγγενείς και φίλους αυτών να ζουν πραγματικές ώρες αγωνίας.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άνθρωποι, 422 επιβάτες και 56 άτομα προσωπικό, από τους οποίους 22 είναι Ιταλοί και 34 Έλληνες. Ο πλοίαρχος του Norman Atlantic είναι Ιταλός. Πρόκειται για τον 62χρονο Argilio Giacomazzi, ο οποίος εξακολουθεί και βρίσκεται εντός του πλοίου, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για το γεγονός ότι έχει τραυματιστεί ελαφρώς.



Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα.



Συνολικά έχουν διασωθεί 478 άτομα. Περίπου 85 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο πλοίο San Giorgio, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, που αργά το απόγευμα της Κυριακής ανέλαβε την ηγεσία στην επιχείρηση διάσωσης. Πριν από αυτό, το πλοίο Spirit of Piraeus ηγούνταν της διασωστικής προσπάθειας. Στο πλοίο επέβαινε και ένας Έλληνας δημοσιογράφος.







Αυτή τη στιγμή, επτά διασωθέντες μεταφέρονται με ελικόπτερο στην Κέρκυρα και ένας καρδιοπαθής μεταφέρθηκε στην πόλη Grottaglie. Όλοι οι Έλληνες διασωθέντες θα μεταφερθούν στην Αθήνα με C - 130.

πηγή
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top