ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Δεν πίστευε στα μάτια του ο συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος από τον Αλμυρό όταν έλαβε..



ειδοποιητήριο από το περιφερειακό Τμήμα του ΟΑΕΕ στο Βόλο, που τον ενημέρωνε ότι χρωστάει 520 ευρώ 39 ολόκληρα χρόνια μετά το οριστικό κλείσιμο των βιβλίων του στο ΤΕΒΕ.

Ο 68χρονος εργαζόταν ως οπωροπώλης μέχρι το 1975 οπότε και έκλεισε τα βιβλία του στην Εφορία, ήσυχος ότι δεν έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα στο Κράτος.

Εν συνεχεία μετακόμισε στην Αθήνα και άλλαξε επάγγελμα. Το 2006 συνταξιοδοτήθηκε από το ΙΚΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και  σταμάτησε να απασχολείται ως διοικητικός υπάλληλος.

Ωστόσο, τον περασμένο Μάρτιο έλαβε στα χέρια του το σχετικό ειδοποιητήριο για αποπληρωμή της δήθεν οφειλής μέχρι και το τέλος του μήνα.

Ένας συνταξιούχος λογιστής που προσφέρθηκε να τον βοηθήσει δεν κατάφερε ούτε αυτός να πάρει επίσημη απάντηση από το περιφερειακό Τμήμα στο Βόλο. Όπως καταγγέλλει ο 80χρονος, από τον Μάρτιο δεν τους έχει δοθεί καμία εξήγηση για το υποτιθέμενο χρέος ενώ έχουν επισκεφθεί τρεις φορές τα γραφεία του ασφαλιστικού ταμείου χωρίς να έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, ο προϊστάμενος του ΤΕΒΕ στο Βόλο αρνήθηκε να εξυπηρετήσει τον λογιστή επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση και τον προέτρεψε είτε να επισκεφτεί εκ νέου την Υπηρεσία με εξουσιοδότηση είτε ο 68χρονος να υποβάλει αίτημα μέσω ΚΕΠ.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η γραφειοκρατία στη χώρα μας ζει και βασιλεύει. Εδώ και δυο μήνες δυο ηλικιωμένοι άνδρες, ένας συνταξιούχος με ποσοστό αναπηρίας 67% και ένας 80χρονος λογιστής, υπόκεινται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία για ένα έγγραφο που πιθανώς να οφείλεται και σε λάθος της υπηρεσίας.

kontranews.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top