ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0


meriΌχι, δεν είναι Photoshop!








Δένδρα ευκάλυπτοι στα χρώματα του ουράνιου τόξου

Ο Eucalyptus deglupta, γνωστός και ως ευκάλυπτος-ουράνιο τόξο, είναι ένα καλλωπιστικό δέντρο που καλλιεργείται σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα. Το φαινόμενο προκαλείται όταν κομμάτια του φλοιού ξεφλουδίζονται σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Κάθε χρώμα αντιπροσωπεύει και μία διαφορετική ηλικία, κατά την οποία το δέντρο έχασε τμήμα του φλοιού του.
Οι αλυκές Salar de Uyuni στη Βολιβία

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλυκές στον κόσμο, οι οποίοι σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα των μεγάλων αλλαγών που συνέβησαν σε διάφορες προϊστορικές λίμνες. Όταν αυτή η περιοχή, που ξεπερνά σε μέγεθος τα 4.000 τετραγωνικά μίλια, καλυφθεί με νερό, μεταμορφώνεται στο μεγαλύτερο καθρέφτη του κόσμου.
Η συνάντηση δύο ποταμών στη Γένοβα

Το ποτάμι στα αριστερά είναι ο Ρήνος, ο οποίος εξέρχεται από τη Λίμνη Lehman. Το ποτάμι στα δεξιά είναι ο Άρβης, ο οποίος τροφοδοτείται με νερί από τους παγετώνες της κοιλάδας Chamonix. Ο Άρβης έχει πολύ υψηλότερα επίπεδα λάσπης, γι’ αυτό και η αντίθεση στα χρώματα των δύο ποταμών.
Ριγέ παγόβουνα

Τα ριγέ παγόβουνα σχηματίζονται όταν στρώματα πάγου λιώνουν και ξαναπαγώνουν πολύ γρήγορα. Οι πράσινες ρίγες δημιουργούνται από την άλγη στο νερό. Καφέ, κίτρινε και μαύρες ρίγες δημιουργούνται από ιζήματα που συλλέγονται από τον πάγο, καθώς μετακινείται στις πλαγιές των λόφων προς τη θάλασσα.
Η Pamukkale στην Τουρκία

Η Pamukkale ή αλλιώς το “Κάστρο από βαμβάκι” είναι μία φυσική, ιαματική πηγή στην Τουρκία. Τα νερά των ιαματικών πηγών φτάνουν μέχρι τους 93 βαθμούς Κελσίου, με το ανθρακικό ασβέστιο να συγκεντρώνεται στα στόμια των πηγών.
Η Πιτσιλωτή Λίμνη του Καναδά

Το περισσότερο νερό της επονομαζόμενης Πιτσιλωτής Λίμνης εξατμίζεται το καλοκαίρι, αφήνοντας πίσω του όλα τα μέταλλα. Οι κιλήδες δημιουργούνται κατά βάση από θεϊκό μαγνήσιο, το οποίο κρυσταλλώνεται τους θερινούς μήνες.
Το φλεγόμενο ουράνιο τόξο

Η επιστημονική τους ονομασία είναι “ιριδίζοντα σύννεφα” και πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο που προκαλείται από σύννεφα με σταγονίδια νερού που διασπούν το φως σε διαφορετικά μήκη κύματος.
Η Λιμνοθάλασσα Hutt στην Αυστραλία

Η ροζ λιμνοθάλασσα της Αυστραλίας οφείλει το χρώμα της στην καροτενοειδή που παράγουν τα φύκια.
Η έρημος Dead Vlei στη Ναμίμπια

Στη “Λίμνη του Θανάτου” σκελετοί δέντρων ηλικίας 900 χρόνων ξεπηδούν πάνω από λευκούς αμμόλοφους. Κάποτε στην περιοχή υπήρχε άφθονο νερό, αλλά με την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών η περιοχή αποξηράνθηκε και το ίδιο έγινε και με τα δέντρα, τα οποία δεν αποσυντίθενται λόγω της μεγάλης ξηρασίας.
youropia.gr
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top