Οι επιδείξεις της Athens Xclusive Designers Week συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία με το Ζάππειο Μέγαρο να γεμίζει με πλήθος κόσμου που επισκέπτεται την Εβδομάδα Μόδας για να παρακολουθήσει μοναδικά fashion shows και να απολαύσει νέες δημιουργίες από αγαπημένους σχεδιαστές.
Ο οίκος Nikos-Takis άνοιξε την 3η ημέρα της διοργάνωσης καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους σε μια «Νέα Εποχή» με τη νέα συλλογή SS 20 να χαρακτηρίζεται από την απλότητα των γραμμών και τα μοναδικά υφάσματα. Κυριάρχησαν οι στενές φόρμες στα αντρικά γαμπριάτικα κοστούμια αλλά και στα πιο casual & business looks. Στην πασαρέλα παρουσιάστηκαν και νυφικά από μεταξωτά υφάσματα, με διαφάνειες, με δαντέλες και μινιμαλιστικά χειροποίητα κεντήματα.

Τη συλλογή συμπλήρωσαν οι βραδινές δημιουργίες στο χρώμα της πούδρας, σε κίτρινο και σε μπλε ρουαγιάλ. Guest εμφάνιση στην επίδειξη έκανε η ηθοποιός Νικολέτα Καρρά με εντυπωσιακή δημιουργία του οίκου. Η Afroditi Hera ήρθε από την Κύπρο με τη νέα της συλλογή «Kaleidoscope» με μοναδικά prints που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Αέρινα φορέματα με ξεχωριστές λεπτομέρειες όπως κρόσια και φαρδιά μανίκια, κιμονό και καφτάνια σε έντονες αποχρώσεις γέμισαν την πασαρέλα.

Οι αφρικάνικες επιρροές στις δημιουργίες της ήταν έντονες ενώ τα μοναδικά looks ολοκληρώθηκαν με οversized aξεσουάρ. Oι επιδείξεις συνεχίστηκαν με τη νέα κολεξιόν της Hunter συνδυάζοντας τα πιο κομψά αξεσουάρ με μίνιμαλ στοιχεία σε χρώματα κυρίως γήινα αλλά και έντονα. Στις δημιουργίες που παρουσιάστηκαν είδαμε γυναικείες τσάντες πλάτης, ώμου, χιαστί, αλλά και belt bags που ξεχώρισαν. Η συλλογή ολοκληρώθηκε και με casual αλλά και business ανδρικές τσάντες. Άρωμα θάλασσας αποπνέει η νέα συλλογή ‘Symphony of the Seas’ Tassos Mitropoulos όπου οι υφές είναι εμπνευσμένες από τον βυθό και οι λάμψεις από τη μαγευτική αντανάκλαση της άμμου. Maxi φορέματα, διάφανα μανίκια και ριγέ μαρινιέρες που παντρεύονται περίτεχνα με λάμψεις απο γκλίτερ και αστραφτερές υφές είναι κύρια χαρακτηριστικά της νέας του συλλογής.

Η τελευταία δημιουργία σε κοραλί απόχρωση που παρουσιάστηκε μαγνήτισε τα βλέματα. Aέρινα υφάσματα, nude αποχρώσεις, και κομψές δαντέλες κυριάρχησαν στη νέα συλλογή “Ιnnocence” που παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου από τη ΜΥΑ φέρνοντας καλοκαιρινό αέρα στο Ζάππειο. Maxi δημιουργίες με διαφάνειες, παγιέτες και χρυσές λεπτομέρειες έδωσαν λάμψη στην επίδειξη. H 3η ημέρα της AXDW ολοκληρώθηκε με το ανατρεπτικό show του Βασίλη Ζούλια και του Περικλή Κονδυλάτου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σ’ ένα απόλυτα βιομηχανικό σκηνικό στην Πειραιώς 260. Με τίτλο «Νovus Ordo Seclorum» που σημαίνει «νέα τάξη στους αιώνες» και με αναφορές από τους αρχαίους πολιτισμούς των Ίνκας, των Αζτέκων, των Αιγυπτίων και των Ελλήνων και μία γερή δόση οριενταλισμού, ο Pericles Kondylatos πραγματοποίησε ένα show με κύριο χαρακτηριστικό το spiritual luxury.

Το κόσμημα γίνεται πρωταγωνιστής με ζωντανά χρώματα και τη λάμψη του επιβλητικού χρυσού να κυριαρχεί ενώ οι πλούσιες δημιουργίες του ταλαντούχου σχεδιαστή κοσμημάτων φάνηκε να ακροβατούν περίτεχνα μεταξύ μόδας και τέχνης γεφυρώνοντας τους δύο κόσμους. Μία νέα εποχή άνοιξε όμως και o Vassilis Zoulias με την capsule haute couture συλλογή του προτείνοντας μία out of the box οπτική καθώς παρουσίασε μοναδικά και κομψά φορέματα υψηλής ραπτικής όλα φτιαγμένα από φορέσιμη ψάθα. Οι ψάθινες haute couture δημιουργίες Vassilis Zoulias σε έντονες μονοχρωμίες αλλά και σε αρμονικούς συνδυσμούς μαζί με τα εντυπωσιακά κοσμήματα Pericles Kondylatos μετέτρεψαν το show σ’ ένα αέναο κινούμενο art installation με τους δύο σχεδιαστές να καινοτομούν για ακόμη μια φορά.

Η έναρξη του show μάλιστα ήταν ιδιαίτερα ατμοσφαιρική με ένα special performance που προμήνυε ότι σίγουρα δεν πρόκειται για μια κλασική επίδειξη. Στην 3η ημέρα της AXDW παρευρέθηκαν και πολλοί επώνυμοι: Guy Manoukian, Πέτρος Κωστόπουλος, Δημήτρης Ουγγαρέζος, Κόνι Μεταξά, Σάσα Σταμάτη, Λάκης Γαβαλάς, Κωνσταντίνος Τσουρός, Στράτος Τζώρτζογλου, Τρύφωνας Σαμαράς, Γιάννης Σπαλιάρας, Κώστας Σόμμερ, Λόλα Νταϊφά, Στέλιος Κουδουνάρης, Χρυσάνθη Λαιμού, Tζανάινα Μπαξεβάνη, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Μάγκυ Χαραλαμπίδου, Νίκος Αποστολόπουλος κ.α Το μακιγιάζ των επιδείξεων επιμελείται ο Φρέντυ Καλομπράτσο και η σχολή Freddy Makeup Stage, ενώ τα υπέροχα χτενίσματα δημιουργούνται με τα καινοτόμα προϊόντα hairstyling Rene Furterer. Η εταιρία DUST+CREAM είναι αποκλειστικός χορηγός προϊόντων Make-Up της ελληνικής Eβδομάδας Mόδας.

Οι επισκέτες του Ζαππείου έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα υπέροχα χαρμάνια του Nescafé Gold που δίνει μια χρυσή πινελιά στην Εβδομάδα Μόδας και τη φρουτώδη γαλλική μπύρα 1664 Blanc ενώ μπορούν να γνωρίσουν το νέο σύστημα ατμίσματος MyBlu της Ιmperial Τobacco. Platinum Sponsor της AXDW αυτής της σεζόν είναι η Z Empire Global. Παράλληλα με τις επιδείξεις, οι επισκέπτες της AXDW έχουν ακόμη την ευκαιρία να απολαύσουν και να αποκτήσουν τις τρέχουσες συλλογές Ελλήνων σχεδιαστών κοσμημάτων που συμμετέχουν στον ειδικό χώρο των Xclusive Elements που έχει στηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο και συγκεκριμένα τις δημιουργίες των: 2k10, Antonio Boggati, Apoxylo, Calliope Psoma, Debbie Tzima Design, Eleni Karepidou, Eleni Tsaprali, ET Collection, Fgtonsilk, Kaleido Jewelry και The Briteline.

Όλες τις ημέρες της διοργάνωσης διεξάγεται ο ανοιχτός διαγωνισμός Fashion Design Project όπου οι ενδιαφερόμενοι ανεξαρτήτως σπουδών και με βάση μόνο το ταλέντο τους μπορούν να ετοιμάσουν σχέδιο εντός μιας ώρας διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα επόμενα New Designers Awards. 26th Athens Xclusive Designers Week Platinum Sponsor: Z Empire Global Gold Sponsor: Rene Furterer Official Sponsor: Nescafé Gold New Designers Awards Sponsor: 1664 Blanc Hospitality Sponsor: Αcademia of Athens Hotel Makeup Product Sponsor: DUST+CREAM Hairstyling Partner: Ilias & Staff Salons Makeup Partner: Freddy Make up Stage Official Transfer Partner: Porsche & SIXT Official Travel Sponsor: Executive Travel Backstage Sponsor: HP Official Supporter: Stefaniotis Events Catering Partner: L’Artigiano Communication Sponsors MAD, MAD RADIO, MUSIC 89.2, YOU, DELUXE, TLIFE, FASHION DAILY Partners: So Fine! Communications Management, Σχολή Κομμωτικής Diamantopoulos Under the auspices: Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Δήμος Αθηναίων, Enterprise Greece, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), Eμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ), Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (ΕΣΑ), Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών και Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ), Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ) With the support of: This is Athens-Convention & Visitors Bureau Περισσότερα νέα για τη διοργάνωση ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα www.axdw.gr και τις επίσημες σελίδες της στα socialmedia: facebook.com/axdweek & instagram.com/axdweek Για περισσότερες πληροφορίες: Αλεξάνδρα Ταμπακάκη, 210-9211013-6936883800/ press@axdw.gr