ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Πως ο δήμος
Ηρακλείου Αττικής ευελπιστεί να ξεπεράσει το πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης στα δημόσια σχολεία και να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα βανδαλισμών σε δημόσια κτίρια, σχολεία και παιδικές χαρές αναθέτοντας την φύλαξη τους σε ιδιωτικές εταιρίες σεκιούριτι

Με την υποστελέχωση και την συγχώνευση των Αστυνομικών Τμημάτων και την, από το 2013, κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας οι δήμαρχοι της χώρας έχουν ουκ ολίγες φορές βρεθεί στην δύσκολη θέση να εξηγήσουν στους δημότες τους γιατί δεν τους παρέχεται η ασφάλεια που θέλουν να νιώσουν τόσο στα σπίτια τους, όσο και στους δημόσιους χώρους.

Και εάν για τους ιδιωτικούς χώρους την ευθύνη καθαρά έχει η Ελληνική Αστυνομία, στην περίπτωση της δημόσιας περιουσίας η οποία πέφτει θύμα κλοπής, βανδαλισμών κλπ, εκεί οι δήμοι έχουν βρεθεί σε απόλυτο αδιέξοδο καθώς αφενός δεν μπορούν να φυλάξουν οι ίδιοι αυτούς τους χώρους, αφετέρου καλούνται να πληρώσουν από το δημοτικό ταμείο τα σπασμένα…

Υπάρχουν όμως και εκείνοι που βρίσκουν εναλλακτικές λύσεις και απαντούν με δική τους πρωτοβουλία στο πρόβλημα της έλλειψης αστυνόμευσης.

Τελευταίο παράδειγμα, αυτό του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρία φύλαξης και έχει ήδη ξεκινήσει περιπολίες με κλιμάκια security στα σημεία ενδιαφέροντος όλης της πόλης: δημοτικά κτίρια, αθλητικούς και κοινόχρηστους χώρους (πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές) και τα σχολεία.

Στόχος του Δήμου είναι να περιορίσει τα φαινόμενα παραβατικότητας και βανδαλισμών που διαχρονικά σημειώνονται σε δημόσιους χώρους και προκαλούν φθορές στη λειτουργία τους οι οποίες, βέβαια, κοστίζουν σε δημοτικό χρήμα για να αποκατασταθούν.

Ειδικά για τα σχολεία της πόλης – κυρίως σε εκείνα που δεν υπάρχει σχολικός φύλακας – το αίτημα για ενίσχυση της ασφάλειας ήταν καθολικό τόσο από τους εκπαιδευτικούς, όσο και από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, έμπαινε δε επί τάπητος στις τακτικές συναντήσεις των ανθρώπων του Δήμου με την σχολική κοινότητα.

Πλέον, με τις περιπολίες, οι οποίες πραγματοποιούνται τις ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, υπολογίζεται ότι οι εισβολές τόσο στα σχολικά κτίρια, όσο και στους λοιπούς δημόσιους χώρους θα περιοριστούν σημαντικά, έως και θα εκλείψουν σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

«Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ο περιορισμός του δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν στενέψει τα περιθώρια για να αυξηθεί η ασφάλεια στους δήμους», λέει ο δήμαρχος Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος

Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που το κόστος για την φύλαξη, όχι μόνο θα αποσβεστεί, αλλά θα είναι ελάχιστο σε σύγκριση με τα χρήματα που δαπανά κάθε χρόνο ο Δήμος για να διορθώσει τις φθορές από τους βανδαλισμούς και τις κλοπές. Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος μιλώντας στο protothema.gr, επισήμανε:

«Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και ο περιορισμός του δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν στενέψει τα περιθώρια για να αυξηθεί η ασφάλεια στους δήμους. Έχω τονίσει όμως ξανά, ότι αυτή η δημοτική αρχή δεν αρέσκεται στο να βρίσκει δικαιολογίες αλλά λύσεις. Έτσι, προχωράμε σε συνεργασία με εξειδικευμένους στον χώρο της φύλαξης προκειμένου να σταματήσουμε τα φαινόμενα παραβατικότητας που σημειώνονται στα δημοτικά κτίρια και τα σχολεία μας, προκειμένου να νιώθουν οι πολίτες ότι η περιουσία τους προστατεύεται». Πηγή: protothema.gr


Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top