ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης κλήθηκαν να κάνουν μία απλή σύσταση για διατάραξη σε σπίτι στην Κρήτη και παραλίγο να βρεθούν...
σουβλισμένοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του cretalive.gr οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που κλήθηκαν να μεταβούν στην περιοχή των Καμινίων μεταμεσονύκτιες ώρες, ξημερώματα Πρωτομαγιάς, βρέθηκαν μπροστά σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση.

Τα όσα περιγράφονται στην δικογραφία της υπόθεσης είναι ασύλληπτα. Τους κυνηγούσαν να τους σουβλίσουν με την μεταλλική σούβλα του αρνιού, την οποία κάποιοι χρησιμοποίησαν και σαν «ακόντιο» ή «δόρυ»- όπως αναφέρεται- εκτοξεύοντας την σε ευθεία βολή κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ταυτόχρονα προσπαθούσαν να προστατευθούν από την ρίψη τσιμεντόλιθων, καρεκλών και καδρονιών.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα των καταθέσεων αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο. «Άνδρες από το σπίτι μας πετούσαν διάφορα αντικείμενα ανάμεσα στα οποία και μία μυτερή μεταλλική σούβλα. Ένας εκ των κατηγορουμένων (τον κατονομάζει) την χρησιμοποιούσε σαν δόρυ και επανειλημμένως προσπαθούσε να με καρφώσει, παίρνοντας κάλυψη πίσω από τα γυναικόπαιδα. Όταν είδε ότι δεν τα καταφέρνει, πέταξε την σούβλα σε ευθεία βολή προς τους συναδέλφους μου, χωρίς να καταφέρει να τρυπήσει κάποιον».

Σε άλλο σημείο ένστολος καταθέτει: «Κάποια στιγμή έπιασε την σούβλα που σούβλισαν το αρνί και την πέταξε δυνατά ευθεία προς το μέρος μου με ανθρωποκτόνο πρόθεση».

Από την μανία των εν λόγω ατόμων δεν γλύτωσε ούτε το περιπολικό, το οποίο έσπασαν όπως επίσης και το αυτοκίνητο γείτονα.

Σε αυτό το σκηνικό πολέμου κλήθηκαν άμεσα ενισχύσεις ενώ συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και μία γυναίκα με «πρωταγωνιστικό» ρόλο στα επεισόδια.

Στην δίκη που έγινε σήμερα Παρασκευή, όπως αναφέρει το cretalive.gr, επιβλήθηκαν μεγάλες ποινές στους κατηγορούμενους από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στους τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους για την επίθεση στους αστυνομικούς.

Η μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στην γυναίκα που καθόταν στο εδώλιο, η οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή, κατά συγχώνευση επτά ετών και 9 μηνών. Δυο ακόμα συγκατηγορούμενοι της καταδικάστηκαν σε συνολική ποινή κατά συγχώνευση 7,5 ετών. Για τους τρεις η ποινή μετατράπηκε σε εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα ενώ η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο τέταρτος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με τριετή αναστολή.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι ήταν σε κατάσταση μέθης, δεν θυμούνται να επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, αντιθέτως ισχυρίστηκαν ότι έφαγαν ξύλο.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα στις καταθέσεις τους ο αστυνομικός που έσπευσε πρώτος στο σημείο, αλλά και οι συνάδελφοί του που βρέθηκαν εκεί στη συνέχεια προς ενίσχυση, περιέγραψαν τα όσα έζησαν ως «πρωτοφανή».

Όπως είπαν, δεν ήταν μόνο ότι προσπάθησαν να τους «τρυπήσουν» με τη σούβλα, αλλά εκσφενδόνιζαν εναντίον τους ότι έβρισκαν μπροστά τους, όπως τσιμεντόλιθους, καρέκλες και μπαταρίες μηχανής.


Πηγή: http://bit.ly/2LwBW5o
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top