ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Πρόστιμο σε όσους δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες του σκύλου τους από δρόμους και πάρκα

Το νέο νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει σάλο ορίζει ότι σε κάθε βόλτα του κατοικίδιου ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου. Το νέο αυτό πιστοποιητικό δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση.

Επίσης το νομοσχέδιο προβλέπει ότι όσοι βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους και δεν μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους θα πληρώνουν πρόστιμο 30 ευρώ.

Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

Μάλιστα, στο νομοσχέδιο ορίζονται και ποιοι είναι υπεύθυνοι να επιβάλλουν τα σχετικά πρόστιμα.

Όπως υπογραμμίζεται: «Αρµόδια όργανα για τη βεβαίωση των παραβάσεων είναι τα όργανα που τις διαπιστώνουν κατά την άσκηση των ελεγκτικών καθηκόντων τους και συγκεκριµένα οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνοµίας, της ∆ηµοτικής Αστυνοµίας και άλλων αρµοδίων υπηρεσιών των ∆ήµων, της ∆ασικής Υπηρεσίας, των Τελωνείων, των Σταθµών Υγειονοµικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ), των κτηνιατρικών υπηρεσιών των Περιφερειών και Περιφερειακών Ενοτήτων, του Λιµενικού Σώµατος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και οι ιδιωτικοί φύλακες θήρας των κυνηγετικών οργανώσεων».


Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top