ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Το Big Bang School είναι ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο που θα λειτουργήσει από
τον Σεπτέμβριο του 2019 σε μια έκταση 19 στρεμμάτων, στην περιοχή Λάκωμμα.

Τι θα σκεφτόσουν αν σου έλεγαν ότι υπάρχει ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές προετοιμάζονται για το μέλλον, και ο τρόπος διδασκαλίας διαφέρει κατά πολύ από αυτόν που έχεις συνηθίσει; Ένα σχολείο στο οποίο τα παιδιά βρίσκονται σε εργαστήρια, όπου διδάσκονται μαθηματικά, γλώσσα, ξυλουργική, καλλιεργούν λαχανόκηπους και μαγειρεύουν; Ενώ θα συνεργάζονται μεταξύ τους.

Τι θα σκεφτόσουν τώρα αν σου έλεγαν ότι ένα τέτοιο σχολείο είναι ελληνικό. Μάλλον δεν θα το πίστευες. Κι όμως το «σχολείο του μέλλοντος» ανοίγει τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2019. Πρόκειται για το Big Bang School, ένα ιδιωτικό δημοτικό σχολείο το οποίο θα στεγαστεί σε μια έκταση 19 στρεμμάτων, δίπλα στην περιοχή Λάκωμμα, στα όρια Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής.



«Πώς θα έπρεπε να προετοιμάζει ένα σχολείο τον πολίτη, 20 χρόνια μπροστά από σήμερα, σε ένα μέλλον το οποίο λόγω της εκθετικής τεχνολογικής ανάπτυξης, αλλάζει συνεχώς με ταχύτατους ρυθμούς;» τονίζουν οι δημιουργοί του Big Bang School και συμπληρώνουν: «Το Big Bang School, ήρθε για να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε την εκπαίδευση, βάζοντας τον μαθητή στο κέντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δημιουργώντας ένα διεπιστημονικό περιβάλλον έρευνας και δημιουργίας, όπου οι τέχνες, η κίνηση και η ακαδημαϊκή γνώση, συνδυάζονται με δεξιότητες ζωής, απαραίτητες για την πορεία του ανθρώπου».

Η ιδέα γεννήθηκε από τη δημιουργό του «Σχολείου της Φύσης» στον Τρίλοφο, Βέτα Γεωργιάδου, τον δάσκαλο που έφτιαξε το «Σχολείο Φύσης και Χρωμάτων» στην Κρήτη, Άγγελο Πατσιά, και τον Γιάννη Σωτηράκο της εταιρείας ευ ζην και διοργάνωσης event Generation Alpha Ventures.

Δείτε έναν από τους δημιουργούς του να μιλάει για την ιδέα.



Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top