ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Αν νομίζατε πως οι φρουροί των συνόρων είναι μόνο άνδρες, μάλλον ζείτε σε άλλη
εποχή. Σήμερα οι γυναίκες στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν ισότιμα και εκτελούν τα ίδια καθήκοντα με τους άνδρες.

Δεν νιώσαμε έκπληξη στο φυλάκιο στα Μαράσια, στην περιοχή ευθύνης της 16ης Μεραρχίας στον Βόρειο Έβρο όταν αντικρύσαμε στην σκοπιά την γυναίκα ΕΠΟΠ λοχία Στέλλα Σάλτα.

Η έκπληξη ήρθε όταν την ακούσαμε να λέει ότι ζήτησε να υπηρετήσει στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας με αίτηση στην υπηρεσία της.

Νωρίτερα είχε υπηρετήσει σε άλλο σημείο των ελληνικών συνόρων με την Τουρκία, στην Λέσβο.

Κατάγεται από την Καλαμάτα και βρέθηκε μαζί με τον σύζυγό της ο οποίος είναι και αυτός στρατιωτικός να υπηρετούν μαζί με δική τους αίτηση στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας.
Η Στέλλα μιλάει για την ζωή στον Έβρο, ένα «δωρικό περιβάλλον» όπως συνηθίζει να το αποκαλεί ο αντιστράτηγος Χ. Λαλούσης, που είναι ο διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, με αγάπη παρά τις όποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Τα κυριότερα προβλήματα που βλέπει είναι κυρίως αυτά που δημιουργεί ο καιρός. Με κρρύιο, χιόνι και βροχή οι υπηρεσίες είναι καθήκον που πρέπει να εκτελεστεί σε μια κρίσιμη περιοχή.

Μαζί με τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους και οι ΕΠΟΠ αλλά και οι ΟΒΑ που μοιράζονται τις σκοπιές είναι αυτοί που σηκώνουν στις πλάτες τους κυριολεκτικά την

ασφάλεια στα σύνορά μας και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μπορούμε όλοι εμείς να απολαμβάνουμε ήσυχα τον ύπνο μας.


Πηγή: http://bit.ly/2LwBW5o
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top