ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Συμβουλή από την Ρομίνα ΣαλούστρουΑγαπητή αναγνώστρια,

Τα ζευγάρια στην πορεία των χρόνων που περνούν, μπορεί να έρθουν αντιμέτωπα με σημαντικές δυσκολίες. Αυτές οι δυσκολίες δεν μπορούν από μόνες τους να προδιαγράψουν την πορεία του ζευγαριού ή τη διάρκεια της σχέσης. Ο τρόπος, όμως, που οι σύντροφοι χρησιμοποιούν για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες είναι καθοριστικός.

Υπάρχουν, λοιπόν, πολλών ειδών τρόποι αντίδρασης σε μια δυσκολία ή/ και διαφωνία. Υπάρχει η παραίτηση, υπάρχει η ανοχή, υπάρχει το «κόψιμο» της σχέσης. Υπάρχει, όμως, και η ενεργητική στάση όπου το ζευγάρι ενεργοποιείται, παράγει διαρκώς λύσεις και προχωρά παρά τα εμπόδια που συναντά στη διαδρομή.

Εάν, λοιπόν, στη δική σας περίπτωση, αυτό που συμβαίνει όταν προκύπτει μια δυσκολία είναι να καταλήγετε να διαπραγματεύεστε τη σχέση σας, δεν αφήνετε περιθώριο να αναδυθεί μια άλλη λύση και ένας άλλος τρόπος. Η σχέση σας είναι το έδαφος όπου ένας καρπός μπορεί να ανθίσει. Εάν δεν υπάρχει το έδαφος, δεν μπορεί να υπάρξει το άνθος.

Πριν φτάσετε λοιπόν στη δύσκολη στιγμή, πρέπει να μιλήσετε και να αποφασίσετε συνειδητά πόσο σημαντική είναι η σχέση σας, τι αλλαγές θεωρείτε ότι χρειάζεται να κάνετε και τι θέλετε από τη σχέση αυτή. Επικοινωνήστε, ξεκαθαρίστε και υπερασπιστείτε τις αποφάσεις σας.

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.

πηγή : mama365


Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top