ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Δοκιμάστε την!


Κι όμως! Υπάρχει συνταγή για τούρτα κατσαρόλας, που σίγουρα θα λατρέψετε!

Κάνουμε μια κρέμα: Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί,στην συνέχεια ρίχνουμε διαλυμένο σε λίγο γάλα 100 γραμμάρια κορν φλάουρ μόλις λίγο πήξει κατεβάζουμε και Προσθέτουμε μέσα 100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος!

εύκολες τούρτες

Σπάμε 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ στο τάπερ και ρίχνουμε μέσα την κρέμα ανακατεύουμε ισιώνουμε και το αφήνουμε να.κρυώσει καλά!

Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ 1 μόρφατ μεταλλικό κουτί,με 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα όποτε το προσθέτουμε πάνω στα μπισκότα με την κρέμα!

Εύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου με φράουλες!
Μια συνταγή για ένα αφράτο γλυκό ψυγείου. Μπισκοτένια βάση, γιαούρτι με φράουλες, σαντιγί, γαρνιρισμένο με φράουλες και σιρόπι σοκολάτας και φράουλας. Τόσο απλό… τόσο δροσερό…

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:
450 γρ. cookies σοκολάτας
1/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
2 κ.σ. νερό
1 αυγό

Για τη γέμιση:
1 φλ. τσαγιού φράουλες σε κομμένες στα 2 ή 3
440 γρ. γιαούρτι με γεύση φράουλας
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, κρύα, πλήρης 35-36% λιπαρά

Για γαρνίρισμα:
φράουλες φρέσκες για γαρνίρισμα
σιρόπι φράουλας & σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε λαδόχαρτο σε ένα μικρό ταψάκι. Θρυμματίζετε στο multi τα cookies.

Μεταφέρετε το τρίμμα σε μπολ, προσθέτετε το σπορέλαιο, το νερό και το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη.

Αν χρειαστεί προσθέστε 1 κ.σ. νερό επιπλέον.

γιαουρτογλυκό ψυγείου

Παίρνετε με ένα κουτάλι της σούπας, 6 κουταλιές από το μείγμα και τις βάζετε τη μια δίπλα στην άλλη στο ταψάκι για να κάνετε 6 μπισκότα.

Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 8-11 λ μέχρι να σφίξουν. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα αφήνετε μέσα στο ταψί για 2 λ να “σταθούν” και μετά τα τοποθετείτε σε σχάρα να κρυώνουν.

Εν τω μεταξύ βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα 23-25 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.

Στρώνετε την υπόλοιπη ζύμη μπισκότου στη βάση και 2,5 εκ. ύψος περιμετρικά του ταψιού και τη ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λ περίπου μέχρι να σφίξει. Την αφήνετε εκτός φούρνου για 30 λ να κρυώσει εντελώς.

Για τη γέμιση: Βάζετε σε μεγάλο μπόλ το γιαούρτι με τη ζάχαρη άχνη (προαιρετικά μπορείτε να αυξομειώσετε τη ποσότητα της ζάχαρης σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας) και ανακατεύετε πολύ καλά με σύρμα να αφρατέψει το γιαούρτι.

Προσθέτετε και τις φράουλες και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν. Απλώνετε το μείγμα γιαουρτιού, φράουλας πάνω στη ψημένη βάση.

Θρυμματίζετε με τα χέρια σας τα 6 μπισκότα και τα πασπαλίζετε πάνω από το γιαούρτι.

Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί και τη στρώνετε ομοιόμορφα πάνω από το γιαούρτι και τα μπισκότα.

Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.

Για γαρνίρισμα: Ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα, πασπαλίζετε με φρέσκες φράουλες και το περιχύνετε προαιρετικά με σιρόπι φράουλας ή σοκολάτα ή και τα δύο.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με βατόμουρα ή σμέουρα ή αντικαταστήστε τη μισή ποσότητα με φράουλες και την άλλη μισή με βατόμουρα ή σμέουρα.

Σου έχουμε επίσης ένα ακόμη γρήγορο και εύκολο γλυκό ψυγείου με 3 μόνο υλικά έτοιμο σε χρόνο ρεκόρ!


Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top