ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Η ζωή είναι ένα υπέροχο παιχνίδι, που σου μαθαίνει να είσαι σωστός παίκτης. 



Όταν βαλτώνεις σε καταστάσεις και σε πιέζουν συμπεριφορές, νιώθεις πως όλα έχουν τελειώσει και είσαι αδύναμος να κάνεις οτιδήποτε για να ανακάμψεις. Νιώθεις πως δεν έχεις άλλες κινήσεις. Αλλά αυτό ποτέ δεν ισχύει. Πάντα έχεις επιλογές. Οι δυσκολίες έρχονται στην ζωή μας για να μας αποδείξουν πόσο δυνατοί είμαστε. Έρχονται επίσης και για να μας κάνουν ακόμη δυνατότερους. Οι δυσκολίες είναι μάλλον το τέλειο μέσον για να γίνουμε καλύτεροι. Σε όλα.

Όταν συμβαίνουν πράγματα που δεν μπορείς να διαχειριστείς, δεν είναι όλα τόσο άσχημα όσο φαντάζεσαι. Η κατάσταση μπορεί τώρα να μοιάζει ακυβέρνητη, όμως και εσύ ο ίδιος γνωρίζεις πως σύντομα όλα θα φτιάξουν. Η καταστροφή άλλωστε έχει πέντε στάδια τα οποία πρέπει να περάσεις ένα ένα. Καταστροφή, αντίληψη, μηδενισμός, επανεκκίνηση, δημιουργία. Ένα από τα πιο σημαντικά στάδια που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι ο μηδενισμός. Πρέπει να μάθεις να μηδενίζεις τα κοντέρ. Μόνο έτσι μπορείς να «αδειάσεις» τον τόπο από τα περιττά πράγματα που έχουν μαζευτεί τριγύρω. Μόνο έτσι μπορείς να κάνεις ολοκληρωμένη επανεκκίνηση, που είναι και το ακριβώς επόμενο βήμα. Μόνο έτσι μπορείς να γίνεις δημιουργικός ξανά και να μπεις στο παιχνίδι.

Για την ακρίβεια η καταστροφή δεν είναι παρά ο κορεσμός μιας κατάστασης. Όταν λοιπόν υπάρχει αναταραχή και κορεσμός μιας κατάστασης τότε μοιραία έρχεται η καταστροφή για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Για την ακρίβεια η καταστροφή δεν είναι και ό,τι χειρότερο μπορεί να σου τύχει. Ειδικά όταν είσαι άξιος άνθρωπος και μπορείς να ξαναχτίσεις το οικοδόμημά σου πιο δυνατό και όμορφο από πριν. Οι προκλήσεις άλλωστε είναι για τους τολμηρούς.

Να μηδενίζεις και να ξεκινάς από την αρχή. Αυτό θα σου δώσει δυνάμεις που δεν πίστευες ούτε εσύ πως είχες.


Πηγή: https://ift.tt/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top