ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΜΑΣ ΑΠΟ 10 € ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΣ EMAIL ΣΤΟ frapedoypoli@windowslive.com

0
Στη σημερινή εποχή, όλοι οι άντρες προσπαθούν -περισσότερο από ποτέ- να βρουν τη δική τους
φωνή, την ατομικότητά τους και να χτίσουν το δικό τους χαρακτήρα. Στο τέλος, τα παρατάνε όμως. Μην τυχόν και χαρακτηριστούν ως διαφορετικοί. Απ’ την άλλη, υπάρχουν κάποιοι που έχουν επιλέξει να διαφοροποιηθούν απ’ τη μάζα. Προτιμούν να ζουν στο δικό τους κόσμο, αδιαφορώντας για τις ταμπέλες.

Είναι οι άντρες που φέρουν τον τίτλο του τζέντλεμαν. Και παρ’ όλο που συχνά γελοιοποιούνται επειδή πολλοί κρίνουν ότι είναι παλιομοδίτες, εκείνοι έχουν ένα μοναδικό κι αξεπέραστο τρόπο να ξεχωρίζουν. Αυτά που τους κάνουν να διαφέρουν απ’ τους υπόλοιπους, είναι εύκολα να τα καταλάβεις. Αρκεί, να τους δώσεις λίγη προσοχή.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα, έχουν μάθει να σέβονται τον εαυτό τους. Το αποτέλεσμα αυτού είναι να δείχνουν και σεβασμό προς όλους τους άλλους. Δε θα υποτιμήσουν ποτέ κανέναν, όποιο κι αν είναι το επίπεδο νοημοσύνης του. Ένας άνθρωπος της ποιότητας δε φοβάται την ισότητα.

Ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους. Και δεν εννοώ να είναι πάντα ντυμένοι στην τρίχα, αλλά το πώς αυτή θα είναι συμβατή στην κάθε περίσταση. Καταλαβαίνουν τι πρέπει να βάζουν σε κάθε τους εμφάνιση χωρίς να υπάρχει η υπερβολή.

Δε φέρονται ποτέ εγωιστικά. Θα χαρούν πραγματικά με τις επιτυχίες των φίλων τους και θα στεναχωρηθούν στη λύπη τους. Θα βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη και θα φερθούν με ευγενικό τρόπο σ’ έναν άνδρα, σε μια γυναίκα, σ’ ένα παιδί και σ’ ένα ζωάκι.

Δεν τους αρέσουν τα πολλά λόγια. Ούτε η αυτοπροβολή. Γι’ αυτό κι ελάχιστα θα τους ακούσεις να μιλούν για τα κατορθώματά τους. Η αλαζονεία τους προκαλεί αλλεργία. Παραδέχονται πάντα τα λάθη τους. Άλλωστε, πιστεύουν ότι μέσα απ’ αυτά μαθαίνουν κάτι χρήσιμο, που θα τους βελτιώσει και θα τους εξελίξει στο πέρασμα του χρόνου.

Όσον αφορά τη σχέση τους με τη γυναίκα, εδώ τα πράγματα είναι απλά και ξεκάθαρα. Οι gentlemen είναι μονογαμικοί. Απ’ τη στιγμή που θα ερωτευτούν, δε θα έχουν μάτια για καμία άλλη. Είναι απολυτοί σ’ αυτό. Δε θα επέτρεπαν ποτέ να σκορπιστεί η ψυχή τους σε ξεπέτες.

Δε θα τη προσβάλουν σε καμία περίπτωση. Δε θα διανοηθούν να τη χτυπήσουν ποτέ και θα την υπερασπιστούν εκεί που πρέπει. Καταλαβαίνουν τις ευαισθησίες, τα «θέλω» και τις ανάγκες της. Ανέχονται τις ανασφάλειές της, βοηθώντας την. Την αποδέχονται γι’ αυτό που είναι.

Η γυναίκα γι’ αυτούς είναι κάτι ιερό και πάντα θα την έχουν στο μυαλό τους ως μια πριγκίπισσα. Θα της φερθούν όπως φέρονται και στη μητέρα τους. Τίποτα λιγότερο.

Δε θα την πιέσουν να πάρει αποφάσεις αν δεν είναι έτοιμη. Έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα και δεν κολλάνε σαν βδέλλες πάνω της. Της επιτρέπουν να έχει το χώρο και τις ελευθερίες της.

Έχουν το θάρρος να δείχνουν τις ευαίσθητες πλευρές του χαρακτήρα τους. Εκφράζουν -χωρίς φόβο- τα συναισθήματά τους. Ξέρουν ότι η αποκάλυψή του εσωτερικού τους κόσμου, προς το πρόσωπο που είναι ερωτευμένοι, δείχνει το επίπεδο της συναισθηματικής τους νοημοσύνης.

Κρατάνε κάθε υπόσχεση που έχουν δώσει. Οι πράξεις ενός ανθρώπου είναι ένας καλός κριτής της ακεραιότητάς του. Γι’ αυτό κάνουν πάντα ό,τι λένε. Είναι δίπλα της σε κάθε κατάσταση. Εύκολη ή δύσκολη.

Δε θα τη ζηλέψουν. Θα της έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Δε θα της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Άλλωστε δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία τους να κλαψουρίζουν. Γνωρίζουν πότε πρέπει να μείνουν και πότε να φύγουν. Δε θα το βάλουν στα πόδια με την πρώτη δυσκολία. Μάχονται μέχρι τέλους να κρατήσουν ζωντανό αυτό που με τόση επιμονή έχτισαν μαζί της. Δε βλέπουν επιφανειακά τίποτα που να αφορά τη σχέση τους.

Δεν ξεχνούν να της κάνουν κομπλιμέντα για το χαρακτήρα και για την ομορφιά της. Θυμούνται κάθε επέτειο και δεν ξεχνούν τι της αρέσει και τι όχι. Ξέρουν ότι αρκεί ένα και μόνο τριαντάφυλλο, που θα της το δώσουν την κατάλληλη στιγμή, να μοιάζει μ’ ένα πανάκριβο κόσμημα.

Και φυσικά, γνωρίζουν απ’ έξω κι ανακατωτά το savoir vivre. Όχι για να την εντυπωσιάσουν με τις γνώσεις τους ή για να τη ρίξουν πιο εύκολα στο κρεβάτι. Δε θα πέσουν ποτέ τόσο χαμηλά. Το κάνουν γιατί κι αυτό είναι στη φιλοσοφία που έχει επιλέξουν να ακολουθήσουν. Η ουσία είναι προτιμότερη απ’ την εντύπωση.

Ένας gentleman είναι ένας πραγματικός κι αληθινός άντρας. Ένας ιππότης κι ένας ήρωας. Ένας ήσυχος κι ισχυρός πρωταθλητής της αλήθειας, της ομορφιάς, της ελευθέριας και της αγάπης. Γι’ αυτό φρόντισε να είσαι το πρωτότυπο κι όχι το αντίγραφο.


Πηγή: http://bit.ly/2camdcI
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Δεν διμοσιεύονται σχόλια υβριστικού περιεχομένου. Την αποκλειστική ευθύνη για τα σχόλια την έχουν οι σχολιαστές.

 
Top